Η Έλενα Τσαβαλιά μιλά ανοιχτά για το διαζύγιό της

H Έλενα Τσαβαλιά μίλησε στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» για τις αλλαγές στην καθημερινότητά της μετά την ανάληψη του «MEGA με ΜΙΑ» στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή.

Επέστρεψες έπειτα από χρόνια στην τηλεόραση στο «Mega με μία», σε καθημερινό τρίωρο πρόγραμμα. Έγιναν βασικές αλλαγές στη ζωή σου αυτή τη χρονιά;
Δεν έγινε καμία βασική αλλαγή. Υπήρξαν όμως μικρότερες. Ξυπνώ το πρωί λίγο νωρίτερα απ' ό,τι στο παρελθόν και επιστρέφω στο σπίτι πιο αργά.

Αισθάνεσαι ότι είναι αρένα η τηλεόραση; Γιατί ουσιαστικά πρώτη φορά δοκιμάζεσαι σε ηγετικό ρόλο.
Δεν έχω ηγετικό ρόλο σε αυτή την εκπομπή. Υπάρχω δίπλα στον Μάρκο, όπως και οι υπόλοιποι. Δεν είμαι μόνη μου. Αν με τη λέξη «αρένα» εννοείς ότι είναι σκληρός ο χώρος της τηλεόρασης, θα σου απαντήσω ότι αυτό ισχύει οπουδήποτε κι αν δουλεύεις. Δεν είναι μόνο η τηλεόραση σκληρή, άρα ετοιμοπόλεμος πρέπει να είσαι παντού.

Ωρίμασες, πιστεύεις, μαζί με τον Μάρκο;
Δυσκολεύτηκα σε πολλά επίπεδα. Δεν περάσαμε εύκολα, ούτε επαγγελματικά, ούτε οικονομικά, ούτε προσωπικά στην αρχή με τον Μάρκο. Δεν ξέρω αν αυτό με ωρίμασε, σίγουρα πάντως ενίσχυσε τις άμυνές μου, ενώ ταυτόχρονα με έκανε να αναζητώ πάντα το καλό που είναι μπροστά μου.

Στα δεκαπέντε χρόνια της σχέσης σας, υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν ή θέλησαν να σας χωρίσουν;
Δεν ξέρω. Ομολογώ ότι δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Ότι υπήρξαν άνθρωποι που διέδωσαν τελείως ανυπόστατες φήμες είναι σίγουρο. Τώρα αν κάποιοι θέλησαν και να μας χωρίσουν, δεν το γνωρίζω. Μπορεί και να συνέβη, αλλά να μην το κατάλαβα.

Πάντως ακόμη κάποιοι υποστηρίζουν ότι με τον Μάρκο ζείτε συμβατικά μαζί, χωρίς να υπάρχει στην ουσία σχέση. Δεν σε ενοχλούν όλα αυτά που λέγονται, γιατί η αλήθεια είναι ότι επιδεικνύεις μια αξιοθαύμαστη στωικότητα στις κατά καιρούς φήμες.
Το αν θα δώσω ή όχι βάση σε κάτι που θα ακούσω εξαρτάται πάντα από το ποιος το λέει και γιατί. Αν κρίνω ότι ο λόγος δεν είναι σημαντικός, δεν ασχολούμαι καθόλου παραπέρα. Όλη αυτή την ιστορία για τη σχέση μου με τον Μάρκο την ακούω τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Δεν ξέρω γιατί αναπαράγουν συνέχεια αυτό το θέμα. Ενδεχομένως γιατί δεν έχουν άλλη είδηση. Όταν μια σχέση βαίνει καλώς, πρέπει να στραβώσει για κάποιους. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Ίσως ορισμένοι άνθρωποι δεν αντέχουν να είναι όλα καλά στη ζωή των άλλων.

Πολλοί σας ήθελαν χωρισμένους με τον Μάρκο;
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μας δουν χωρισμένους. Ξέρεις κάτι, αν επαναλαμβάνεις συνεχώς μια ιστορία που κυκλοφορεί ως φήμη και δεν αποδειχτεί τελικά αυτό που ισχυρίζεσαι, η δική σου αξιοπιστία είναι αυτή που θα έχει υποστεί πλήγμα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει αυτήν τη χρονιά;
Επιβεβαίωσα αυτό που με ακολουθούσε και με ακολουθεί πολύ περισσότερο από τότε που γνώρισα τον Μάρκο: πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για οτιδήποτε και απέναντι σε οποιονδήποτε.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που κλήθηκες να αντιμετωπίσεις και αποτέλεσε κομβικό σημείο για τον τρόπο που έβλεπες τα πράγματα;
Το διαζύγιο των γονιών μου. Ήμουν έντεκα χρόνων. Έπρεπε να το αντιμετωπίσω τόσο για εμένα όσο και για τον αδελφό μου που ήταν μικρότερος, αλλά και σε σχέση με τον περίγυρό μου, τους συμμαθητές μου, καθώς εκείνη την εποχή τα μυαλά δεν ήταν τόσο ανοιχτά. Δεν ήταν τόσο εύκολο να χωρίζουν οι άνθρωποι και να συνεχίζουν τη ζωή τους. Δεν ήταν αποδεκτό να είσαι παιδί χωρισμένων γονιών. Αυτή ήταν μια δύσκολη φάση της ζωής μου.

Τον έβλεπες τον πατέρα σου τα πρώτα χρόνια του χωρισμού τους;
Τον έβλεπα. Στην αρχή όχι τόσο συχνά, γιατί ήμουν θυμωμένη μαζί του. Αργότερα όμως ναι.

Στο θέατρο πώς αποφάσισες να μπεις;
Δεν το αποφάσισα εγώ, αλλά ο Γιάννης Δαλιανίδης. Με βρήκε τυχαία και με έβαλε στη δουλειά. Με τη συστατική επιστολή του Γιάννη, δούλεψα με τον Νίκο Φώσκολο, έπειτα με τον Τάκη Βουγιουκλάκη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου και πολλούς ακόμη ξεχωριστούς καλλιτέχνες.

Είχες ποτέ τη ματαιοδοξία του «η καριέρα μου και μόνο»;
Δεν υπήρξα ποτέ ματαιόδοξη.

Η ματαιοδοξία όμως είναι στη φύση του επαγγέλματός σου.
Δεν ξέρω. Είναι η πάστα του καθενός.

Πριν γνωρίσεις τον Μάρκο πέρασες από ένα διαζύγιο. Σου προκάλεσε αυτή η εμπειρία την αγωνία του «αν παντρευτώ, να μη χωρίσω»;
Δεν ήθελα να χωρίσω. Όταν παντρεύτηκα, δεν περνούσε από το μυαλό μου η σκέψη ότι μπορεί να χώριζα. Παρ' όλα αυτά είδα ότι ο γάμος μου δεν προχωρούσε, δεν πήγαινε παραπέρα. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Δεν δηλώνει, προς Θεού, ότι ήμουν με έναν κακό άνθρωπο. Απεναντίας ο πρώην σύζυγός μου είναι ένας ωραίος άνθρωπος. Εμείς δεν κολλήσαμε, δεν προχωρήσαμε.

Πάντως το διαζύγιό σου δεν λειτούργησε ανασταλτικά στην απόφαση να ξαναπαντρευτείς.
Παντρεύτηκα όμως πέντε χρόνια αφ' ότου απέκτησα το γιο μου. Για εμένα το εντυπωσιακό δεν είναι το ότι παντρεύτηκα για δεύτερη φορά, όσο το ότι αποφάσισα να κάνω παιδί, μια επιθυμία που δεν είχα πριν γνωρίσω τον Μάρκο. Η θέση μου ήταν ότι δεν ήθελα ποτέ να κάνω παιδί. Την αναθεώρησα με τον Μάρκο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...