Χρυσό μετάλλιο στην ποπ σταρ Γκλόρια Εστέφαν

Χρυσό μετάλλιο στην ποπ σταρ Γκλόρια Εστέφαν

Η Κουβανοαμερικανίδα τιμήθηκε από την ισπανική κυβέρνηση για την προσφορά της στις τέχνες

Η Κουβανοαμερικανίδα Γκλόρια Εστέφαν, η ποπ σταρ που έγινε διάσημη παγκοσμίως τη δεκαετία του 1980, τιμήθηκε χθες βράδυ από την ισπανική κυβέρνηση για τη συμβολή της στις τέχνες.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Εμίλιο και μουσικό παραγωγό της, η 60χρονη τραγουδίστρια έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο για τις Τέχνες από τον υπουργό Πολιτισμού Χοσέ Γκιράο στο Teatro Real, στο κτίριο της όπερας της Μαδρίτης. Η τελετή διοργανώθηκε ειδικά για την Εστέφαν, η οποία δεν μπορούσε να παραστεί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο βασιλιάς Φελίπε απένειμε μετάλλια σε αρκετούς ακόμη βραβευθέντες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά, η Εστέφαν που έχει λάβει πολλά βραβεία Grammy για τις επιτυχίες της, οι οποίες είναι στα ισπανικά και στα αγγλικά, αναφέρθηκε σε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ, όπως η πολιτική του διαχωρισμού των παιδιών των μεταναστών από τους γονείς τους. «Μας φοβίζει η αντιμετώπιση που έχουν αυτά τα παιδιά» , δήλωσε η Εστέφαν σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και πιστεύω οι ΗΠΑ στο σύνολό τους αγωνιούν κάπως ως προς αυτό. Είναι μια δύσκολη στιγμή παγκοσμίως» συμπλήρωσε.

Η Εστέφαν είπε, ότι ολοκλήρωσε την ηχογράφηση ενός δίσκου, που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο: «Επανασχεδιάσαμε μερικά από τα τραγούδια μου, συνεπώς θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι είναι ένας δίσκος με τις "μεγαλύτερες επιτυχίες" κατά κάποιο τρόπο, ωστόσο περιλαμβάνει και τέσσερα νέα τραγούδια», όπως είπε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...