Γνωστός για τα ξεσπάσματα οργής του ο δράστης του Νέιβι Γιαρντ

Ένας ήταν ο ένοπλος του μακελειού στα γραφεία του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον, ο 34χρονος Άαρον Αλέξις, αποφάνθηκαν οι αμερικανικές αρχές. Ωστόσο οι έρευνες δεν έχουν τελειώσει.

"Δεν έχουμε καμία απόδειξη ή ένδειξη μέχρι τώρα, ότι υπήρξε και άλλος ένοπλος, ακόμη και αν δεν έχουμε αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο αυτό", δήλωσε κατά της διάρκεια ενημέρωσης ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι.

Ο 34χρονος από το Φορθ Γουέστ του Τέξας, εισέβαλε στα γραφεία του Ναυτικού και άνοιξε πυρ, παρασέρνοντας στο θάνατο 13 νεκρούς και τραυματίζοντας άλλους 8.

Ο 34χρονος Αλέξις, που αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος που άνοιξε πυρ με ένα ημι-αυτόματο όπλο. Ήταν πρώην έφεδρος παρασημοφορημένος πεζοναύτης, με συχνές εξάρσεις θυμού, που απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για αδιευκρίνιστους λόγους.

Ο Αλέξις το τελευταίο διάστημα είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett – Packard για την "ανακαίνιση" του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από το intranet του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Hewlett – Packard.

Το FBI προσπαθεί τώρα να μάθει όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί για τον 34χρονο για να διαλευκάνει τα κίνητρα που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την αναχώρηση από το Πολεμικό Ναυτικό, ο Αλέξις εργάστηκε μερικές φορές ως delivery boy σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο στo Φορτ Γουόρθ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν φίλοι και γνωστοί του. Έμαθε την γλώσσα της Ταϋλάνδης μετέβη εκεί όπως και στην Ιαπωνία, και συμμετείχε σε βουδιστικές θρησκευτικές τελετές καθώς του άρεσε να διαλογίζεται. "Δεν ήταν ένας τύπος που μιλούσε για όπλα ή βίαια πράγματα", κατέθεσε μια γυναίκα, πελάτης του εστιατορίου όπου εργάστηκε ο δράστης.

"Εξωτερικά ήταν ένα ήσυχος άνθρωπος, αλλά μέσα του πιστεύω ότι ήταν πολύ επιθετικός", παρατήρησε ο Τζι Σιρούν μέλος του ναού όπου σύχναζε ο Αλέξις. "Δεν του άρεσε να είναι κοντά στους ανθρώπους, όπως ένας στρατιώτης ο οποίος επέστρεψε από τον πόλεμο" είπε στην εφημερίδα Washington Post. Ο Άαρον Αλέξις είχε άδεια οπλοφορίας, και το 2004, συνελήφθη στο Σιάτλ καθώς έριξε τρεις σφαίρες στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Ο ίδιος είπε τότε στην αστυνομία ότι το έκανε καθώς "ήταν θυμωμένος", αλλά δεν θυμόταν τίποτε άλλο. Ήταν τότε που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ενεργά στην έρευνα στο χώρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε δηλώσει πώς εκείνα τα γεγονότα τον είχαν ταράξει.

Μεσίστιες οι σημαίες με εντολή του Ομπάμα

Εντολή να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για το μακελειό έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

"Από σεβασμό προς τα θύματα της παράλογης αυτής πράξης βίας στην Ουάσιγκτον (...) παρήγγειλα οι αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

Διαβάστε: Ένοπλες επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ

Όλοι οι δράστες είχαν άδεια οπλοκατοχής

ΗΠΑ: Νέο μακελειό σε βάση Πεζοναυτών

Αλαμπάμα: Ένοπλος κρατά όμηρο μικρό μαθητή

Δυο νεκροί από επίθεση ενόπλων σε κολέγιο

“Λίστα θανάτου” είχε ο ένοπλος μαθητής στην Καλιφόρνια

Προμελετημένο "στην εντέλεια" το μακελειό στο Κολοράντο

ΗΠΑ: Μακελειό σε σχολείο του Κονέκτικατ

Και όμως οι Αμερικανοί επιμένουν να αγαπούν τα όπλα

Στοιχεία-σοκ για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

Περισσότερα όπλα - Περισσότερες μαζικές δολοφονίες