Ο ύποπτος για το μακελειό στο Τέξας είπε στην αστυνομία ότι στόχος του ήταν «Μεξικανοί»

Ο ύποπτος για το μακελειό στο Τέξας είπε στην αστυνομία ότι στόχος του ήταν «Μεξικανοί»

Η Washington Post ανέφερε ότι περιήλθε στην κατοχή της το επίσημο έγγραφο της σύλληψής του

O ύποπτος που κατηγορείται ότι σκότωσε 22 ανθρώπους στο μακελειό στο Walmart του Ελ Πάσο, στο Τέξας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, είπε στην αστυνομία ότι στόχος του ήταν «Μεξικανοί», έγραψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι περιήλθε στην κατοχή της το επίσημο έγγραφο της σύλληψής του, όπου η αστυνομία σημειώνει πως ο Πάτρικ Κρούσιους ομολόγησε ότι διέπραξε την ένοπλη επίθεση.

«Εγώ είμαι αυτός που πυροβόλησε» είπε ο Κρούσιους στην αστυνομία, την ώρα της σύλληψής του, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται το επίσημο έγγραφο όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο συνέταξε ο ντετέκτιβ Άντριαν Γκαρσία την Κυριακή, μία ημέρα μετά το μακελειό.

Η αστυνομία έθεσε τον Κρούσιους υπό κράτηση, αφού επενέβη έπειτα από τις πληροφορίες που είχε λάβει για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί είδαν ένα αυτοκίνητο να σταματάει σε μια διασταύρωση κοντά στο Walmart. Ένας άνδρας βγήκε από το όχημα με τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε, περιγράφεται στο έγγραφο.

«Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι άνοιξε πυρ εντός του καταστήματος χρησιμοποιώντας ένα ΑΚ-47 και πυροβόλησε εναντίον αθώων θυμάτων» έγραψε ο Γκαρσία.

Ο Κρούσιους, σύμφωνα με τη Washington Post, ομολόγησε ότι στόχος του ήταν «Μεξικανοί». Η αστυνομία του El Paso αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters τη σχετική έκθεση.