Σουηδία: Ένοχος ο 33χρονος για τη δολοφονία της ψυχιάτρου και το σχέδιο να σκοτώσει μια πολιτικό

Σουηδία: Ένοχος ο 33χρονος για τη δολοφονία της ψυχιάτρου και το σχέδιο να σκοτώσει μια πολιτικό

Ο Ένγκστερμ ομολόγησε την ενοχή του για το φόνο της γιατρού, αλλά αρνήθηκε ότι ήθελε να σκοτώσει και την Λουφ

Σουηδικό δικαστήριο έκρινε σήμερα έναν άνδρα ένοχο για τη δολοφονία μιας γυναίκας και για τα σχέδια να σκοτώσει μια σημαντική πολιτικό σε φεστιβάλ τον Ιούλιο, και διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ο 33χρονος Σουηδός συνελήφθη στο Βίσμπι του νησιού Γκότλαντ στη Βαλτική θάλασσα δευτερόλεπτα αφότου μια γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε πλατεία γεμάτη κόσμο στη διάρκεια του ετήσιου πολιτικού φεστιβάλ της Σουηδίας Αλμεντάλεν.

Η δολοφονία έλαβε χώρα κοντά στο σημείο όπου η ηγέτης του Κόμματος του Κέντρου Άνι Λουφ επρόκειτο να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Το δικαστήριο του Γκότλαντ ανέφερε πως ο δολοφόνος, ο Τέοντορ Ένγκστρεμ, είχε χαρτογραφήσει την ατζέντα της Λουφ και σχεδίαζε να τη δολοφονήσει. Ανέφερε ότι αυτό ισοδυναμούσε με προετοιμασία ενός τρομοκρατικού εγκλήματος.

«Η Σουηδία θα μπορούσε να πληγεί με σοβαρό τρόπο αν το έγκλημα είχε διενεργηθεί. Ο 33χρονος έχει πει πως πρόθεσή του ήταν να εκδικηθεί τον σουηδικό πληθυσμό», δήλωσε ο δικαστής Περ Σάντμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Ένγκστερμ ομολόγησε την ενοχή του στη δολοφονία της ψυχιάτρου Ινγκ-Μαρί Βίσελγκρεν, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες που σχετίζονταν με τη Λουφ.

Από την ψυχιατρική εξέταση που διέταξε το δικαστήριο διαπιστώθηκε πως όταν έγινε η επίθεση είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...