Σοκ στη Σουηδία: Σκότωσε τη γιατρό επειδή «ήταν δυσαρεστημένος με την ψυχιατρική επιστήμη»

Σοκ στη Σουηδία: Σκότωσε τη γιατρό επειδή «ήταν δυσαρεστημένος με την ψυχιατρική επιστήμη»

Ο 33χρονος την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και έτσι θεωρεί ότι έδειξε την δυσαρέσκειά του

Ο ύποπτος για τη δολοφονία μιας ψυχιάτρου κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής εκδήλωσης, την Τετάρτη στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, ήθελε να επιτεθεί στη σουηδική ψυχιατρική, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο 33χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, υποστήριξε ότι σκότωσε την ψυχίατρο Ινγκ-Μαρί Βίζελγκρεν, 64 ετών, επειδή «ήταν δυσαρεστημένος με τη σουηδική ψυχιατρική επιστήμη», ανέφερε η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, η Πέτρα Γκέτελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Βίζελγκρεν είχε αναδειχθεί σε «σύμβολο της ψυχιατρικής στη Σουηδίας, λόγω της εξέχουσας θέσης της εδώ και πολλά χρόνια», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Ο ύποπτος, που αντιμετωπίζει και ο ίδιος ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επιτέθηκε στην γιατρό μέρα-μεσημέρι στην τουριστική πόλη Βίσμπι, που αυτήν την εβδομάδα φιλοξενεί το πολιτικό φεστιβάλ Αλμεντάλεν, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από σχεδόν όλα τα σουηδικά κόμματα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο ύποπτος έδρασε μόνος και η πράξη του δεν συνδέεται με τη νεοναζιστική οργάνωση NMR, με την οποία είχε έρθει σε επαφή στο παρελθόν, όπως ανέφεραν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφία αρχείου