Τιμ Κουκ: Το 24ωρο του ισχυρότερο CEO που ξυπνά χαράματα και διαβάζει 800 μέιλ

Τιμ Κουκ: Το 24ωρο του ισχυρότερο CEO που ξυπνά χαράματα και διαβάζει 800 μέιλ

Πώς γίνεσαι ένας από τους κορυφαίους διευθυντές παγκοσμίως; Με κάποιες θυσίες…

Πρόσφατα, ο πανίσχυρος CEO της Apple και ίσως ο ισχυρότερος CEO του κόσμου, Τιμ Κουκ, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος, τονίζοντας, μάλιστα, ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που του έγινε ποτέ.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Apple έγραφε ιστορία καθώς γινόταν η πρώτη εταιρεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμύριο δολάρια! Και, βέβαια, αυτό είναι που εντυπώθηκε στους περισσότερους και όχι οι προσωπικές αποκαλύψεις του Κουκ.

Πώς είναι, λοιπόν, να είσαι ο «καπετάνιος» μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη και ένας από τους κορυφαίους διευθυντές παγκοσμίως; Με κάποιες θυσίες… σίγουρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο διάδοχος του Steve Jobs που όλοι έβλεπαν με μισό μάτι αλλά έφερε την Apple στην κορυφή του κόσμου

Πρώτο πράγμα που θυσιάζει ο Τιμ Κουκ είναι ο ύπνος του: ξυπνά απελπιστικά (για τους περισσότερους εξ ημών) νωρίς, περί τις 3.45 π.μ. τα χαράματα (δεν είναι όμως ο μόνος, γενικά το πρωινό ξύπνημα είναι κοινή συνήθεια των επιτυχημένων ανθρώπων - διαβάστε τι ώρα ξυπνούν κάποιοι από τους γνωστότερους επιχειρηματίες). Για να μπορεί να ακούσει το ξυπνητήρι, κοιμάται κάθε βράδυ 7 ώρες, δηλαδή, όπως υπολογίζουμε πριν από τις 9 μ.μ.

Εντός ολίγου έχει πιάσει δουλειά διαβάζοντας περίπου 700 – 800 μέιλς κάθε μέρα (σχεδόν τίποτα στο Inbox του δεν μένει αδιάβαστο).

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εαυτόν workaholic (εργασιομανή, ίσως και κάτι παραπάνω). Ωστόσο, κατά τις 5 το πρωί κάνει μια στάση σε ένα μικρό γυμναστήριο για να διατηρείται σε φόρμα. Να σημειώσουμε ότι η Apple έχει το δικό της γυμναστήριο για τους εργαζομένους της αλλά ο Κουκ δεν το προτιμά για λόγους ιδιωτικότητας και ησυχίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τους New York Times (ο Κουκ δεν συνηθίζει να μοιράζεται πολλά για τις συνήθειές του), για πρωινό τρώει ομελέτα, δημητριακά χωρίς ζάχαρη και γάλα αμυγδάλου, επίσης χωρίς ζάχαρη.

Όσο για το προφίλ του ως επικεφαλής, οι υπάλληλοί του μιλάνε για ένα απαιτητικό «αφεντικό» που ωστόσο είναι εξαιρετικά καλός ακροατής και παρατηρητικός. Επίσης δεν κοιτά ποτέ ρολόι όταν έχει μίτινγκς ενώ δεν έχει και ωράριο όταν στέλνει μέιλς στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του.

Όπως, βέβαια, κάνουν οι σωστοί επικεφαλής, φεύγει πάντα τελευταίος από το γραφείο, αφού έχουν φύγει όλοι οι υφιστάμενοί του.

Όσο για τον ελεύθερο του χρόνο (όσο του απομένει τέλος πάντων), τα χόμπυ του είναι το ποδήλατο και η ορειβασία…