Τιμ Κουκ: Το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός είναι ότι είμαι γκέι

Τιμ Κουκ: Το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός είναι ότι είμαι γκέι

«Έμαθα πώς είναι να είσαι μειοψηφία»

Τέσσερα χρόνια πριν, ο Τιμ Κουκ ανέλαβε το τιμόνι της Apple και έγινε ο πρώτος CEO κολοσσιαίας εταιρείας που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Είμαι περήφανος γι αυτό», είπε στη δημοσιογράφο του CNN Κριστίν Αμαμπούρ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε, συμπληρώνοντας ότι είναι «το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός είναι ότι με έκανε ομοφυλόφιλο».

Ο 57χρονος Κουκ, αποκάλυψε τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις στις 30 Οκτωβρίου 2014, επιβεβαιώνοντας τις φήμες γύρω από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

«Βγήκα δημόσια επειδή άρχισα να λαμβάνω ιστορίες από παιδιά που διάβαζαν στο διαδίκτυο ότι ήμουν γκέι», σημείωσε και τόνισε ότι τα μηνύματα προέρχονταν από παιδιά που δήλωσαν ότι έχουν δεχτεί bullying ή κακοποιηθεί λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους. «Έπρεπε να κάνω κάτι για αυτά. Ήθελα να αποδείξω στα γκέι παιδιά ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι και να γίνουν σπουδαίοι στις δουλειές και στη ζωή τους».

Δήλωσε επίσης για το πόσο συγκλονίστηκε όταν έμαθε πως ήταν ο πρώτος γκέι CEO μεγάλης εταιρείας αλλά και πόσο αυτό ανέφερε πως αυτό τον ωφέλησε.

«Έμαθα πώς είναι να είσαι μειοψηφία», δήλωσε. «Το αίσθημα ότι ανήκεις σε μειονότητα σε κάνει πιο ευαίσθητο με τους άλλους ανθρώπους που δεν είναι πλειοψηφία».