Στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ η τέφρα του Στίβεν Χόκινγκ

Στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ η τέφρα του Στίβεν Χόκινγκ

Η τέφρα του θα ενταφιαστεί δίπλα σε κάποιους από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου

Η κηδεία του του Βρετανού θεωρητικού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ θα γίνει το Σάββατο, 31 Μαρτίου, στην εκκλησία του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ σε στενό κύκλο, με καλεσμένους, εκτός από τους συγγενείς, εκλεκτούς συνεργάτες του εκλιπόντος.

Στη συνέχεια, η σορός του διάσημου επιστήμονα, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, σε ηλικία 76 ετών, θα αποτεφρωθεί και η τέφρα του θα ενταφιαστεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, δίπλα σε κάποιους από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου (κεντρική φωτογραφία),

Δεν έγινε γνωστό πότε θα γίνει ο ενταφιασμός της τέφρας του εμβληματικού αστροφυσικού ωστόσο το Αβαείο του Γουεστμίνστερ ανακοίνωσε ότι «αργότερα φέτος θα τελεστεί μια Ευχαριστήριος Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας θα ενταφιαστεί η τέφρα του Χόκινγκ».

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ενταφιασμός μέσα στο Αβαείο όπου αναπαύονται 17 μονάρχες και κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της βρετανικής ιστορίας, είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εκεί ήταν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, του πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937 και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

Ο Ισαάκ Νεύτωνας, που έθεσε τα θεμέλια των σύγχρονων μαθηματικών και διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας, ενταφιάστηκε στο Αβαείο το 1727. Ο Κάρολος Δαρβίνος, η θεωρία της εξέλιξης του οποίου ήταν μια από τις πλέον πρωτοποριακές όλων των εποχών, τάφηκε επίσης εκεί, το 1882.