Στο αγαπημένο του Κέιμπριτζ η κηδεία του Στίβεν Χόκινγκ

Στο αγαπημένο του Κέιμπριτζ η κηδεία του Στίβεν Χόκινγκ

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της κηδείας που θα γίνει το Σάββατο, 31 Μαρτίου

Το Μεγάλο Σάββατο του Πάσχα των Καθολικών θα γίνει η κηδεία του εμβληματικού αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, σε ηλικία 76 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ - στο οποίο μέχρι τον θάνατο του, ο Χόκινγκ κατείχε τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας - η κηδεία του καθηγητή θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου, στην εκκλησία του Ιδρύματος Great St Mary.

Η κηδεία θα γίνει σε στενό κύκλο, με καλεσμένους, εκτός από τους συγγενείς, εκλεκτούς συνεργάτες του εκλιπόντος.

Σε ανακοίνωσή τους, τα παιδιά του Στίβεν Χόκινγκ, Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ, αναφέρουν ότι επέλεξαν να κάνουν την κηδεία του πατέρα τους στο Κέιμπριτζ, αναγνωρίζοντας ότι είναι «η πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και που τον αγάπησε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προς τιμήν του γεγονότος ότι το έργο του Χόκινγκ επηρέασε το ίδιο, θρησκευόμενους και άθεους, η κηδεία θα έχει θρησκευτικό και πολιτικό χαρακτήρα «αντανακλώντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του».

Την περασμένη εβδομάδα, το εμβληματικό πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την οικογένεια, «προκειμένου να διοργανωθεί μία επιμνημόσυνη δέηση με την οποία θα τιμήσουν δεόντως τον εκλιπόντα καθηγητή».