Μεσίστιο το λάβαρο του Κέιμπριτζ για τον Στίβεν Χόκινγκ

Μεσίστιο το λάβαρο του Κέιμπριτζ για τον Στίβεν Χόκινγκ

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την οικογένεια, «προκειμένου να διοργανωθεί μία επιμνημόσυνη δέηση με την οποία θα τιμήσουν δεόντως τον εκλιπόντα καθηγητή»

Για 30 χρόνια, μεταξύ 1979 και 2009, ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ ήταν καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και μέχρι τον θάνατο του, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, κρατούσε τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του εμβληματικού βρετανικού Πανεπιστημίου.

Από χθες, το λάβαρο του Κολλεγίου Gonville and Caius του πανεπιστημίου κυματίζει μεσίστιο σε ένδειξη πένθους. Επίσης, το εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον πιο αγαπητό επιστήμονα του αιώνα μετά τον Αϊνστάιν, στο οποίο ήδη έχουν σπεύσει να υπογράψουν εκατοντάδες άνθρωποι - κυρίως φοιτητές και μαθητές, που εμπνεύστηκαν από τον Χόκινγκ.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια πληροφορία για το που, πώς ή πότε θα γίνει η κηδεία του Χόκινγκ. Όπως το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στην ιστοσελίδα του, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την οικογένεια, «προκειμένου να διοργανωθεί μία επιμνημόσυνη δέηση με την οποία θα τιμήσουν δεόντως τον εκλιπόντα καθηγητή».