Πώς να φροντίσετε τα “λεπτά” φρύδια σας!

Τα εξαιρετικά λεπτά φρύδια δεν είναι απλά η συνέπεια της συνήθειας να τα "βγάζετε" υπερβολικά, μερικές φορές μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες. Μάθετε ποιοι είναι αυτοί!

Πέρα από την υπερβολική χρήση στο τσιμπιδάκι φρυδιών, υπάρχουν και άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν τα λεπτά φρύδια όπως:

Έλλειψη θρεπτικών στοιχείων: αν έχετε μη επαρκείς ποσότητες από βιταμίνες και μέταλλα, το σώμα σας θα αρχίσει να το κάνει εμφανές. Οι βιταμίνες Α, Ε, και D βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας ενώ η βιταμίνη B, η οποία μετριάζει τις αντιδράσεις του stress στο σώμα μας, βοηθώντας έτσι στη μείωση της τριχόπτωσης που πολλές φορές προκαλείται από αυτό. Τα λεπτά φρύδια μπορεί να κρύβουν την έλλειψη αυτών των βιταμινών.

Υποθυρεοειδισμός: είναι και αυτό μια αιτία τριχόπτωσης που εκτός από τα μαλλιά προκαλεί πτώση κάθε τρίχας του σώματος, συνεπώς και των φρυδιών.

Έκζεμα: παρότι μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αν αυτό είναι κοντά στα φρύδια προκαλεί πτώση των τριχών της περιοχής αυτής.

Ορμονικές αλλαγές και ηλικία: δυστυχώς καθώς μεγαλώνουμε οι ορμόνες αλλάζουν και επηρεάζουν την τριχοφυΐα και την τριχόπτωση προκαλώντας έτσι λέπτυνση των φρυδιών

Τι μπορείτε να κάνετε:

Ανεξάρτητα από την αιτία του προβλήματος, η λέπτυνση των φρυδιών μπορεί να είναι κάτι απογοητευτικό για μια γυναίκα. Πρώτα από όλα όμως θα πρέπει να εντοπίσετε την αιτία ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν, ειδικά αν ο λόγος είναι ιατρικός. Για παράδειγμα, μπορεί να πρέπει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή βιταμίνη ή απλά να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε υπερβολικά το τσιμπιδάκι φρυδιών

Φυσικά, μπορείτε πάντα να γεμίσετε τα φρύδια σας με το κατάλληλο χρώμα μολύβι, σκιά ή gel, ώστε να διορθώσετε την εμφάνιση τους!