Η νέα μόδα που κυριαρχεί και διχάζει τους χρήστες στο TikTok είναι το τατουάζ ματιών – Πώς γίνεται η κερατοχρωμάτωση

Η νέα μόδα που κυριαρχεί και διχάζει τους χρήστες στο TikTok είναι το τατουάζ ματιών – Πώς γίνεται η κερατοχρωμάτωση

Αλλάζει το χρώμα στο επιθυμητό - Ποιοι είναι οι σοβαροί κίνδυνοι

Χαμός γίνεται στο εξωτερικό με τη νέα μόδα στο TikTok, καθώς άντρες και γυναίκες μπαίνουν στο χειρουργείο για να αποκτήσουν το χρώμα ματιών που ονειρεύονται.

Τα βίντεο αυτά έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μετράνε εκατομμύρια προβολές αν και τα περισσότερα σχόλια των χρηστών είναι επικριτικά, μεταδόθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Διχάζει τους χρήστες του TikTok  η νέα μόδα και ιδού μερικά από τα σχόλια που αναφέρονται:

  • «Δεν θα θυσίαζα την ασφάλεια των ματιών μου για κανένα χρώμα».
  • «Είναι σαν φίλτρο. Τους πήγαινε τόσο πολύ το φυσικό τους χρώμα. Έχουμε ξεφύγει!».
  • «Όταν πειράζεις τη φύση σου, η φύση κάποια στιγμή σε εκδικείται. Ποιος εγγυάται ότι η όρασή τους θα παραμείνει ίδια με την πάροδο του χρόνου;».

Τι είναι η κερατοχρωμάτωση

Η νέα τάση ονομάζεται κερατοχρωμάτωση και γίνεται μέσω μηχανήματος λέιζερ.

Ο ασθενής διαλέγει ένα από αυτά τα χρώματα της αρεσκείας του – που μοιάζουν με τέμπερες ζωγραφικής – και το σκεύασμα αυτό αντικαθιστά το φυσικό χρώμα του ματιού με βελόνες.

Η επέμβαση διαρκεί μόλις μισή ώρα και για τα δύο μάτια και αμέσως μετά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητά του.

«Γεια σας, είμαι η Καρολίνα, έρχομαι από το Λονδίνο, ήρθα εδώ να αλλάξω το χρώμα των ματιών μου», για αυτήν την κοπέλα, όπως λέει το να αλλάξει το χρώμα των ματιών της ήταν ένα όνειρο ζωής.

«Ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί. Επιτέλους είναι εφικτό και είμαι χαρούμενη».

Από καστανά τα μάτια της μετά από την επέμβαση είναι ανοιχτό γαλάζιο.

«Θεέ μου! Τα αγαπώ. Διάλεξα το «βασιλικό μπλε». Η επέμβαση ήταν γρήγορη αλλά ήταν λίγο δύσκολη».

Η τεχνική αυτή αν και υπόσχεται την βέλτιστη ασφάλεια από τη γαλλική εταιρία που την εφηύρε, στη Γαλλία παραμένει απαγορευμένη λόγω του μεγάλου κινδύνου που υπάρχει να εμφανιστούν επιπλοκές στην όραση με το πέρασμα του χρόνου.

Οι χρήστες του διαδικτύου παραμένουν επιφυλακτικοί με τις παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε όσους έχουν κάνει την επέμβαση να είναι η ευαισθησία στο φως ένα ξεθώριασμα του χρώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο σοβαρά προβλήματα στην όραση.