Το matte είναι must!

Οι matte υφές είναι ένα δημοφιλές trend του χειμώνα αλλά αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Αν γίνει σωστά είναι chic, διακριτικό και αναδεικνύει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά μας. Όταν όμως δεν εφαρμοστεί σωστά, κάθε ατέλεια γίνεται εμφανής! Μάθετε τι πρέπει να κάνετε! 

Όλα τα προϊόντα, σκιές, κραγιόν, ρουζ, foundation που είναι κρεμώδη και έχουν ενυδατικούς παράγοντες είναι πιο εύκολα στη χρήση και κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό σε όποιο σημείο και να εφαρμοστούν λόγω της αντανάκλασης που δημιουργούν με το φως. Οι matte υφές δεν έχουν αυτή την ιδιότητα, είναι πιο δύσκολες στην εφαρμογή, μπορεί να ξηράνουν το δέρμα και το πιο πιθανό είναι να τονίσουν κάθε ξηρό σημείο κολλώντας πάνω του.

Πρώτο βήμα: κάντε απολέπιση. Είτε πρόκειται να φορέσετε matte foundation είτε matte κραγιόν, πρέπει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα ώστε η επιφάνεια εφαρμογής να είναι λεία και καθαρή. Χρησιμοποιήστε ένα scrub που θα έχει κόκκους ώστε να υπάρχει αρκετή τριβή ενώ θα έχει κρεμώδη υφή ώστε παράλληλα να μην ξηράνει περισσότερο το δέρμα. 

Δεύτερο βήμα: ενυδάτωση. Ακόμα και αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα αυτό δεν πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας για να την ενυδατώσετε χρησιμοποιώντας την κατάλληλη κρέμα. Είναι σημαντικό να την εφαρμόσετε ομοιόμορφα και να την αφήσετε να απορροφηθεί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν βάλετε κάποιο προϊόν matte μακιγιάζ.

Τρίτο βήμα: εφαρμογή μακιγιάζ. Να θυμάστε ότι όλα τα matte προϊόντα δεν απλώνονται τόσο εύκολα και επίσης όταν εφαρμοστούν, στεγνώνουν πολύ γρήγορα δίχως να αφήνουν περιθώρια για διορθώσεις.

Για το foundation, δουλέψτε τμηματικά κάθε σημείο του προσώπου πρώτου προχωρήσετε στο επόμενο ώστε να μη στεγνώσει και δε μπορείτε να το απλώσετε. Αν αφού το βάλετε νιώσετε ότι το δέρμα δεν είναι αρκετά ενυδατωμένο, ψεκάστε με ένα ειδικό spray σταθεροποίησης του foundation για επιπλέον ενυδάτωση χωρίς να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Για τις matte σκιές, αν είναι σε μορφή κρέμας πρέπει να τις δουλέψετε επίσης γρήγορα για να μπορέσετε να τις σβήσετε όπου χρειάζεται. Οι ουδέτερες, ανοιχτές σε χρώμα είναι πιο κολακευτικές αλλά αν είναι σε μορφή πούδρας, εφαρμόστε με μέτρο γιατί μπορεί να δώσουν την όψη "κιμωλίας" στα μάτια.

Για τα χείλη, τα matte κραγιόν είναι το trend του χειμώνα. Είναι εξαιρετικό ότι αυτά τα κραγιόν λόγω της στεγνής σύστασής τους, μπορούν να χρωματίσουν έντονα τα χείλη και να διατηρήσουν το χρώμα τους αναλλοίωτο για πολλές ώρες. Όμως θέλουν προσοχή γιατί "κάθονται" σε κάθε ξηρό σημείο των χειλιών. Πριν εφαρμόσετε το matte κραγιόν σας, κάντε μια γρήγορη απολέπιση αναμειγνύοντας μαύρη ζάχαρη με λίγη βαζελίνη και τρίβοντας τα χείλη σας με αυτό το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα ή το δάχτυλο σας. Αν έχετε χρόνο απλώστε μια παχιά στρώση βαζελίνης και αφήστε να δράσει όσο το δυνατόν περισσότερο όσο ετοιμάζεστε. Πριν βάλετε το κραγιόν, σκουπίστε απαλά τα χείλη. Σιγουρευτείτε ότι αφού το απλώσετε, έχετε εφαρμόσει το χρώμα σε κάθε πτυχή των χειλιών, μιας και υφή αυτή δε γλιστράει ώστε να απλώνετε καλά!

 

Δείτε επίσης:

Τα top trends σε μόδα και ομορφιά για το χειμώνα 2013-2014!