Βελούδινα χείλη με το δικό σας lip scrub!

Η απολέπιση δεν αφορά μόνο το πρόσωπο και το σώμα μας, αλλά και τα χείλη τα οποία ξηραίνονται πολύ εύκολα. Ακόμα κι αν φοράμε κάποιο ενυδατικό lip balm όλη ημέρα, κάθε μέρα, και πάλι δημιουργείται ξηρότητα. Ένα σπιτικό lip scrub είναι η καλύτερη λύση για να έχετε απαλά χείλη αλλά και άψογη εφαρμογή του κραγιόν σας!

Μαύρη ζάχαρη και ελαιόλαδο: ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη με μισό κουτάλι του γλυκού ελαιόλαδο. Τρίψτε αυτό το μείγμα στα χείλη σας για τουλάχιστον 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τέλος, εφαρμόστε στα χείλη βαζελίνη.

Λάδι και αμυγδαλέλαιο: ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας μέλι μέχρι να είναι ρευστό και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο και 2 κουταλιές της σούπας χοντρή άσπρη ζάχαρη. Τρίψτε με το μείγμα τα χείλη με κυκλικές κινήσεις, σκουπίστε με ένα βρεγμένο βαμβάκι και ενυδατώστε με κρέμα. Εάν δε σας αρέσει το αμυγδαλέλαιο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με έλαιο καρύδα ή jojoba.

Μαγειρική σόδα: φτιάξτε μια παχιά πάστα από σόδα την οποία θα αναμείξετε με λίγο νερό. Τρίψτε το μείγμα στα χείλη σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Επειδή η σόδα είναι ένα αρκετά δυνατό υλικό, αυτό το scrub δεν είναι κατάλληλο για συχνή χρήση.

Μέλι και μέντα: για μια αίσθηση δροσιάς μετά την απολέπιση, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια σταγόνα λάδι μέντας. Εφαρμόστε το με τα δάχτυλα και κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μετά, μπορείτε να απλώσετε ένα lip balm.

Μαύρη ζάχαρη και βούτυρο shea: για απολέπιση αλλά και θρέψη, αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη με μια κουταλιά μέλι. Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και αφού ανακατέψετε ξανά, προσθέστε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο shea.

Η συχνή απολέπιση των χειλιών με φυσικά, σπιτικά φτιαγμένα scrub μπορεί να κάνει τα χείλη σας μαλακά ενώ βοηθάει και στην ενυδάτωσή τους καθώς το lip balm που εφαρμόζετε μετά εισχωρεί καλύτερα. Χρησιμοποιήστε τα, δύο φορές την εβδομάδα και όταν τα χείλη σας είναι πιο ξηρά ή ξεφλουδίζουν.