Πώς να ανανεώσετε το foundation σας για το Φθινόπωρο!

Αυτή την εποχή, που η επιδερμίδα αρχίζει να φαίνεται λιγότερο λαμπερή, ένα από τα πιο αποτελεσματικά "όπλα" στο νεσεσέρ μας, είναι το foundation. Αυτό το προϊόν μπορεί να καταπολεμήσει στη στιγμή το θαμπό ή ξηρό δέρμα, κάνοντας απλά μερικές αλλαγές! Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να το αξιοποιήσετε σωστά!

Αίσθηση ξηρότητας: μπορεί ήδη να έχετε αλλάξει το foundation σας από το καλοκαίρι σε κάτι πιο πυκνό αλλά επιτρέπετε στην ενυδατική σας να λειτουργήσει στο έπακρο; Μόλις εφαρμόσετε την ενυδατική σας, περιμένετε τουλάχιστον πέντε με δέκα λεπτά για να εισχωρήσει καλά στην επιδερμίδα και έτσι το foundation απλώνεται πιο ομοιόμορφα στο δέρμα χωρίς να κάνει "μπαλώματα" και να στέκεται στα ξηρά σημεία.

Θαμπό δέρμα: η επιδερμίδα αρχίζει να χάνει τη λάμψη της σε ψυχρές θερμοκρασίες, κάνοντας το πρόσωπο να έχει έναν γκρι τόνο, κάτι που γίνεται πιο έντονο με την εφαρμογή του foundation. Για να το διορθώσετε, αναμείξτε λίγη ενυδατική με το foundation σας και εφαρμόστε αυτό το μείγμα μόνο όπου χρειάζεται όπως η ζώνη Τ και η περιοχή των ζυγωματικών.

Πιο ανοιχτόχρωμος λαιμός: είναι ένα σημείο που από μόνο του πάντα έχει πιο ανοιχτό χρώμα από το δέρμα του προσώπου και το ντεκολτέ. Ειδικά το φθινόπωρο που ακόμα έχουμε λίγο από το καλοκαιρινό μαύρισμα, θα πρέπει να σβήνουμε το foundation κατά μήκος του λαιμού ώστε να υπάρχει ομοιόμορφο χρώμα σε σχέση με το πρόσωπο. Επίσης, το bronzer βοηθάει στην εξομοίωση της χρωματικής διαφοράς, εφαρμόζοντάς το στους κροτάφους, στα ζυγωματικά, ελαφρά στη γραμμή του προσώπου, στο λαιμό και στη μύτη.

Tip: μην ξεχνάτε ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το χρώμα του foundation σας προσαρμόζοντάς το στην εποχή και την απόχρωση του δέρματός σας.