Ένταση στην Ερμού: Απαίτησαν να κλείσει ανοικτό κατάστημα

Κινητοποίηση σωματείων, φορέων αλλά και απλών πολιτών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ερμού ως διαμαρτυρία για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας σημειώθηκε και ένταση όταν διαδηλωτές απαίτησαν να κλείσει ένα από τα λίγα καταστήματα που ήταν ανοικτά στην Ερμού. Σύμφωνα με το φωτορεπόρτερ του news.gr, Γιάννη Κέμμο, που καλύπτει το ρεπορτάζ, οι πελάτες αποχώρησαν από το κατάστημα, το οποίο θα κλείσει μέχρι το τέλος του ωραρίου. 

Μάλιστα μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη ενός από τα λιγοστά ανοιχτά καταστήματα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας να κατεβάσει ρολά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, αυτή την ώρα οι πελάτες αποχωρούν και το κατάστημα θα κλείσει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στην πορεία κατά μήκος της οδού Ερμού, από την πλατεία Συντάγματος και προς το ναό της Παναγίας Καπνικαρέα, συμμετέχουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σωματεία εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου ενώ την ίδια ώρα η ξεχωριστή πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Καπνικαρέα και κατέληξε στο Σύνταγμα, μέσω της οδού Μητροπόλεως.