Θάνατος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Στο στόχαστρο 25-30 άτομα ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων στο Ρέντη

Θάνατος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη: Στο στόχαστρο 25-30 άτομα ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων στο Ρέντη

Για κατάθεση στη ΓΑΔΑ – είτε ως μάρτυρες, είτε ως ύποπτοι – έχουν περάσει περισσότεροι από 50 οπαδοί

Εξελίξεις αναμένεται να φέρει ο θάνατος του 31 χρόνου υπαρχιφύλακα των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στην προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Στόχος είναι να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει βάλει στο στόχαστρο περίπου 25-30 άτομα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων.

Μέχρι στιγμής για κατάθεση στη ΓΑΔΑ – είτε ως μάρτυρες, είτε ως ύποπτοι – έχουν περάσει περισσότεροι από 50 οπαδοί, καθώς προχωρά και η διαδικασία εξέτασης για υπολείμματα πυρίτιδας αλλά και για τυχόν γενετικό υλικό στα ευρήματα από το Ρέντη. Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει βρεθεί DNA και υπολείμματα πυρίτιδας του 16χρονου αδερφού του προφυλακισμένου 18χρονου, αλλά κι ενός ακόμη ατόμου που είχε μπει από την αρχή στο κάδρο των ερευνών. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τη συμμετοχή αυτών των οπαδών – χούλιγκαν και σε άλλα επεισόδια, όπως π.χ. στον Βόλο.

Πλέον αναμένεται να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για τον 18χρονο από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε ό,τι αφορά την ποινική δικογραφία, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου με την Εισαγγελία να εκδίδει νέα εντάλματα σύλληψης.