Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο που πέταξε τη φωτοβολίδα στου Ρέντη μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Βαρύτερο κατηγορητήριο για τον 18χρονο που πέταξε τη φωτοβολίδα στου Ρέντη μετά τον θάνατο του αστυνομικού

Βαρίες κατηγορίες περιμένουν και όλους όσοι αποδειχθεί ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Γιώργου Λυγγερίδη

Μετά τον θάνατο σήμερα του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, το κατηγορητήριο τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη, που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του στα επεισόδια στου Ρέντη, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επομένως, ο 18χρονος αναμένεται να κληθεί εκ νέου, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά πλέον για ανθρωποκτονία. Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση αυτή έχει ήδη αναβαθμιστεί με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αφού συμπεριλαμβάνεται στους φακέλους που έφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, για εγκληματική οργάνωση και πιθανή διασύνδεση και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, όπλα κλπ.

Ο άτυχος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του στις 12:34 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του. Σύμφωνα με παλαιότερα ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους. Υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς και κακώσεις καθώς ο αστυνομικός από τη στιγμή του τραυματισμού του δεν απέκτησε ποτέ επαφή με το περιβάλλον.

Ο ασθενής νοσηλευόταν εξ αρχής στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση. Τελευταία είχε διακοπεί η αγωγή με κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου να εκτιμηθεί η νευρολογική του εικόνα τις επόμενες ημέρες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του αστυνομικού:

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12:34 μ.μ.