Δολοφονία Άλκη: Η πρόταση της εισαγγελέως για τους 12 κατηγορούμενους

Δολοφονία Άλκη: Η πρόταση της εισαγγελέως για τους 12 κατηγορούμενους

Κατηγορούνται όλοι για ανθρωποκτονία με δόλο

Την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και των 12 ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου προτείνει η εισαγγελέας.

Επίσης η εισαγγελέας ζητά να δικαστούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το grtimes.gr η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό, ολοκλήρωσε την έρευνα της και δεν ασκήθηκαν συμπληρωματικές διώξεις ενώ παράλληλα δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση.

Η εισαγγελέας επίσης προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου και η σχετική πρόταση έγινε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων σε δίκη.

Μεταξύ άλλων η δικογραφία περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη και άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...