Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλίες κατά της οπαδικής βίας από τη Σχολή του ΑΠΘ που φοιτούσε ο Άλκης

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλίες κατά της οπαδικής βίας από τη Σχολή του ΑΠΘ που φοιτούσε ο Άλκης

Ποιες είναι οι κινήσεις που θα κάνουν

Την οδύνη για τον άδικο χαμό του Αλκιβιάδη Καμπανού, ενός εκ των νεότερων μελών της εκφράζει εκ μέρους φοιτητών και καθηγητών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ η Κοσμητεία της.

«Είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κοσμητείας και εκφράζονται θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του δολοφονηθέντος φοιτητή.

Επισημαίνεται, δε, η ανάγκη για την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιείται η πρόθεση της Σχολής να συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνοντας τουρνουά ποδοσφαίρου με τίτλο «Goal στη βία», καθώς και επιστημονική ημερίδα για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές πτυχές του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα και διεθνώς. Δηλώνεται τέλος η πρόθεση υλοποίησης «Διαδραστικής Ενημερωτικής Εκστρατείας» στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, πρόταση που έχει κατατεθεί από τις 20.12.2021 στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Ο άδικος χαμός του Άλκη, του συναδέλφου μας, του παιδιού μας, ας είναι ο τελευταίος», τονίζεται.

Από την πλευρά του συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών, στο οποίο φοιτούσε ο 19χρονος, αναφέρεται πως «ο Άλκης ήταν ένας από μας και στην θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας».

«Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στρέφουμε τον αγώνα μας απέναντι τόσο στην οπαδική βία όσο και στις αιτίες που την γεννούν. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος», αναφέρουν οι φοιτητές.