Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Συγγνώμη για όλα» – Στο πλοίο για Πειραιά ο 30χρονος

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Συγγνώμη για όλα» – Στο πλοίο για Πειραιά ο 30χρονος

Δόθηκε συναίνεση να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του στα social media - Τι λένε οι δικηγόροι δράστη και θύματος

Στο πλοίο για τον Πειραιά μπήκε το πρωί της Παρασκευής (23/07) ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα στη Νάξο ζήτησε «συγγνώμη για όλα», όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ενώ μπαίνοντας στο πλοίο ήταν σκυφτός. Από την Πέμπτη (22/07) που ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή η οποία του χορηγήθηκε όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Νάξου είναι πιο ήρεμος.

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Έχει δοθεί συναίνεση να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης, λέει ο δικηγόρος του 30χρονου

Μιλώντας στο κανάλι του Αμαρουσίου, ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος, τόνισε ότι από χθες άρχισε να συγκροτεί τον εαυτό του και να επικοινωνεί ουσιαστικά με το περιβάλλον.

«Δεν είναι τυχαίο αυτό. Όταν πήγα στη Φολέγανδρο, την πρώτη φορά, δεν μπορούσα να συζητήσω μαζί του για το περιστατικό. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι έκανε. Οπότε χαίρομαι που ήδη από χθες βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση» τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι ο πελάτης του δεν επικοινώνησε μαζί του λίγο μετά το έγκλημα, ούτε με άλλο δικηγόρο όπως υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας. «Ούτε με την οικογένειά του επικοινώνησε. Περιπλανούνταν στα κατσάβραχα, έχοντας πάθει αφυδάτωση. Τον βρήκαν δίπλα στο αυτοκίνητο, δηλαδή στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος έκανε γνωστό ότι έχει δοθεί συναίνεση να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης του 30χρονου. Τέλος, επανέλαβε ότι ο πελάτης του επιμένει ότι δεν ξυλοκόπησε την άτυχη κοπέλα.

Κούγιας: Κατέρρευσε το υπερασπιστικό επιχείρημα του 30χρονου

Στον ίδιο σταθμό, τοποθετήθηκε και ο συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας ότι «με την απολογία του δράστη κατέρρευσε το τεκμήριο αθωότητάς του».

«Όταν λες “εγώ το έκανα αλλά δεν τη χτύπησα, ήταν μια έκρηξη της στιγμής γιατί είμαι διπολικός, άρα δεν είχα συνείδηση του αδίκου κι αυτών που έκανα”, λες στην ουσία “μη με στείλετε φυλακή, στείλτε με να θεραπευτώ”», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Σε αυτό το σημείο έρχεται ο ιατροδικαστής και αυτό το υπερασπιστικό επιχείρημα του κατηγορουμένου, το οδηγεί σε κατάρρευση» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρχει όντως ψυχική ασθένεια του 30χρονου, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Όταν δεν υπάρχει αντικειμενικό εύρημα, όπως στις ασθένειες της ψυχής, πρέπει να δεχθείς τον ισχυρισμό του. Αυτός ο ισχυρισμός όμως δεν μπορεί να γίνει νομικός ισχυρισμός».