Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Δεν έχουμε βρασμό ψυχής, ο 30χρονος είναι ψυχασθενής», λέει ο δικηγόρος του

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Δεν έχουμε βρασμό ψυχής, ο 30χρονος είναι ψυχασθενής», λέει ο δικηγόρος του

«Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα»

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί ο 30χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, με τον δικηγόρο του Γιάννη Βλάχο να επικαλείται ψυχασθένεια του πελάτη του και «βρασμό ψυχής».

«Χθες απολογήθηκε, είχε προηγηθεί η νοσηλεία του επί ένα 12ωρο στο κέντρο υγείας Νάξου, όπου διεκομίσθη μετά από επεισόδιο πτώσης επιπέδου συνείδησης. Εξήλθε ικανός να επικοινωνήσει εν μέρει με τον ανακριτή, με συνταγογραφημένη ιατρική αγωγή, τα ίδια ψυχοφάρμακα που του είχαν συνταγογραφήσει και στο παρελθόν και δυστυχώς αυθαιρέτως δεν έπαιρνε. Μετά την απολογία του οδηγήθηκε πίσω στο αστυνομικό τμήμα Νάξου, διανυκτέρευσε εκεί, και στον Κορυδαλλό πιθανότατα θα οδηγηθεί σήμερα» ανέφερε ο δικηγόρος του 30χρονου στο Mega το πρωί της Παρασκευής (23/07).

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Ο ανακριτής τον ρώτησε αυθόρμητα εάν η παραλία που πήγε με τη Γαρυφαλλιά είναι αμμώδης ή βραχώδης και δεν θυμόταν»

«Αυτό που έχει πει σε εμένα είναι αυτό που έχει πει και στους αστυνομικούς. Είναι οι εικόνες που του έχουν μείνει στο μυαλό. Έχει ομολογήσει ότι είναι υπαίτιος για το θάνατο της 26χρονης κάτω από συνθήκες που και ο ίδιος έχει θολά στο μυαλό του, λεπτομέρειες που ερωτήθηκαν μπορούσε σε πράγματα με δυσκολία να συνθέσει», συνέχισε ο ίδιος. «Ο ανακριτής τον ρώτησε αυθόρμητα εάν η παραλία που πήγε με τη Γαρυφαλλιά είναι αμμώδης ή βραχώδης και δεν θυμόταν» είπε.

Τι είπε ο δικηγόρος για την ιατροδικαστική έκθεση

Σχολιάζοντας σημεία από την ιατροδικαστική έκθεση που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, Πέμπτη (22/07), σύμφωνα με τα οποία η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε, σύρθηκε και πετάχτηκε από τα βράχια από τον 30χρονο δράστη, ο κ. Βλάχος τόνισε: «Όλα αυτά είναι ερμηνείες, επίσημη ιατροδικαστική έκθεση δεν υφίσταται. Υπάρχουν διαρροές από τον ίδιο τον ιατροδικαστή, που κατά τη γνώμη μου κακώς γίνονται. Υπάρχουν ερμηνείες της πλευράς υπεράσπισης. Εγώ δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάτι που δεν γνωρίζω. Στον δημόσιο διάλογο δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις. Την αλήθεια την ψάχνει η δικαιοσύνη».

«Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα»

«Το ψυχιατρείο είναι τμήμα των φυλακών. Θα πάει στη φυλακή και από εκεί είναι λογικό να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πάει στον Κορυδαλλό, για να υπάρξει και αποτελεσματική φύλαξή του», είπε ακόμα ο κ. Βλάχος.

Αναφερόμενος στο πώς θυμάται ο 30χρονος το μοιραίο βράδυ, ο δικηγόρος του είπε ότι «οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να προσπαθεί να συνθέσει ο ίδιος τα κομμάτια της πραγματικότητας στο μυαλό του. Αυτό του έχει συμβεί και στο παρελθόν».

«Δεν έχουμε βρασμό ψυχής. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι διαγνωσμένο το 2015 αυτό. Και υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις και θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί», κατέληξε ο κ. Βλάχος.