Έγκλημα στην Φολέγανδρο: «Έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα» – Τι λέει ο δικηγόρος του 30χρονου

Έγκλημα στην Φολέγανδρο: «Έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα» – Τι λέει ο δικηγόρος του 30χρονου

«Του είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως»

«Σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης» επικαλέστηκε το πρωί της Τετάρτης (21/07) ο δικηγόρος του 30χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, Γιάννης Βλάχος.

«Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», τόνισε ο κ. Βλάχος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε τη συμπεριφορά του 30χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο».

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι «αμέριστη η συμπόνοια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρώτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, τη δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία».

«Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: "Προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πώς έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα". Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση», είπε ο δικηγόρος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...