Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάϊν και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπαλάσκας αρχικά είχε πει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παραποίηση των δηλώσεών του, αλλά μετά ζήτησε συγγνώμη. Τελικά παραιτήθηκε από το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, ωστόσο ούτε αυτό μπόρεσε να διορθώσει την κατάσταση και φτάσαμε να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο Μπαλάσκας είχε πει μετά τη σύλληψη του 33χρονου πιλότου για τον φόνο της συζύγου του:

«Είναι βλάκας. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν "τά 'χασε και τρελάθηκε", εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή.

Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, "χωρίς να το θέλω", "πρότερος έντιμος βίος", χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε, έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε».