Συγγνώμη για τις «συμβουλές» σε… συζυγοκτόνους ζήτησε ο Μπαλάσκας

Συγγνώμη για τις «συμβουλές» σε… συζυγοκτόνους ζήτησε ο Μπαλάσκας

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του

Σάλο είχε προκαλέσει πριν από λίγες ημέρες ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος μιλώντας για τον δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τον χαρακτήρισε «βλάκα», γιατί αν είχε καλέσει την Αστυνομία και είχε ισχυριστεί ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, θα είχε γλιτώσει με 5-6 χρόνια φυλακή.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του, όσο και της Δικαιοσύνης, με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να δίνει παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος.

Ο ίδιος σήμερα εμφανίσθηκε στον ΣΚΑΪ και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, υποστηρίζοντας ωστόσο, ότι οι δηλώσεις του... παρερμηνεύτηκαν. «Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται», είπε και πρόσθεσε ότι με τη δήλωσή του εννοούσε, ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την Αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα, ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε, ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες», είπε και συμπλήρωσε ότι «κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου».