Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Η δικαιολογία του 37χρονου δράστη

Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Η δικαιολογία του 37χρονου δράστη

Μιλάει για σκευωρία για τις κατηγορίες για κατοχή κοκαΐνης - Εικόνες του News από το Συνοδικό Δικαστήριο μετά την επίθεση - Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών - Η τοποθέτηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με καυστικό υγρό απόψε (23/6) στη Μονή Πετράκη από ιερέα. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε δύο μπουκάλια με βιτριόλι και τα έριξε τόσο στους 7 Μητροπολίτες που ήταν στο Συνοδικό δικαστήριο, όσο και σε δύο κληρικούς, αλλά και στον αστυνομικό φρουρό, που προσπάθησε να τον σταματήσει. Συνολικά υπήρξαν 10 τραυματισμοί, εκ των οποίων οι δύο είναι πιο σοβαροί και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ποιος είναι, όμως ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε... Πρόκειται, σύμφωνα με το orthodoxtimes.gr, για τον π. Θεοφύλακτο Κόμβο, ο οποίος φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ιερέας που έχει συλληφθεί για την επίθεση φέρεται να είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν». ο 37χρονος ιερέας έκανε λόγο για σκευωρία σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλεκόταν.

Ο δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης μέσα στα ράσα του.

Κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Η κατάσταση των τραυματιών δεν κρίνεται ανησυχητική

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν νωρίτερα απόψε από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ιερώνυμος: Συγκλονιστικό γεγονός

Ουδείς περίμενε μια τέτοια επίθεση με βιτριόλι, όπως παραδέχθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό από όλες τις απόψεις. Είδα όλους έναν ένα έναν από τους αδερφούς αρχιερείς και τον γραμματέα των δικαστηρίων. Η κατάστασή τους ήταν δύσκολη, ξεπεράστηκαν τα πρώτα εμπόδια, δύο ή τρεις αρχιερείς είναι εκείνοι που χρειάζονται ακόμα κόπο για να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως και ο γραμματέας των δικαστηρίων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό προσωπικό, στον υπουργό Υγείας, στην υπουργό κυρία Κεραμέως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό που τηλεφώνησε και τον οικουμενικό πατριάρχη, οι οποίοι συνέχεια τηλεφωνούν. Αυτό σαν γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει και να διερωτηθούμε γιατί έγινε, ποιοι δεν πρόσεξαν, πού είναι οι ευθύνες και να λάβουμε τα μέτρα μας».

Εικόνες του News μέσα από το σημείο της επίθεσης:
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος