Επίθεση ιερέα με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως και Γουμενίσσης

Επίθεση ιερέα με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως και Γουμενίσσης

Διακομίσθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων - Είναι πιο σοβαρά από τους άλλους 5 Μητροπολίτες - Επιτόπιο φωτορεπορτάζ και βίντεο του News - Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Για υπόθεση κοκαΐνης κατηγορούνταν ο 37χρονος δράστης

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διακομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη και στην οποία τραυματίστηκαν συνολικά 10 άτομα.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε Μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Την επίθεση με καυστικό υγρό πραγματοποίησε ιερομόναχος, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και του οποίου τον αποσχηματισμό αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο μετέχουν οι επτά Μητροπολίτες.

Ο εν λόγω κληρικός, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε βιτριόλι κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο. Ο εν λόγω ιερέας ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, ήταν κατηγορούμενος σε Συνοδικό Δικαστήριο και πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να καθαιρεθεί λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση με ναρκωτικά.

Ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Επίσης ενώ στο 401 στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο αστυνομικός φρουρός, που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Κικίλιας για την επίθεση σε μητροπολίτες: Τραγικό γεγονός

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μίλησε για «τραγικό γεγονός».

Εξάλλου, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει. Σημειώνεται, ότι οι Μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο 

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Τον αποτροπιασμό της εξέδρασε η Σακελλαροπούλου

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ιερώνυμος: «Αποφύγαμε τα χειρότερα» 

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.

Δείτε τις δηλώσεις των ιερέων:

Τι είπε ο Θεόκλητος

Τι είπε ο Βαρθολομαίος

Δείτε εικόνες του News

Βίντεο και Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος