Επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη – Σοβαρά ο ένας με πρόβλημα στο μάτι

Επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό σε 7 Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη – Σοβαρά ο ένας με πρόβλημα στο μάτι

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο διακομίστηκαν 10 άτομα, καθώς επίσης έχουν πρόβλημα ένας φρουρός και δύο δικηγόροι - Στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ ο σοβαρά τραυματίας - Λόγω κατοχής ναρκωτικών συζητιόταν η καθαίρεση του δράστη

¨Ένα απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη, όπου ένας 37χρονος ιερέας ο οποίος αντιμετώπιζε πειθαρχική δίωξη με το ερωτηματικό της καθαίρεσης από το Συνοδικό Δικαστήριο, επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες.

Φρουρός στη Μονή Πετράκη που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, δέχθηκε και αυτός καυστικό υγρό. Οι επτά Μητροπολίτες, και δύο δικηγόροι διακομίστηκαν με εγκαύματα στα άκρα και το πρόσωπο στο Λαϊκό Νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Όσον αφορά τον αστυνομικό φρουρό μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Οι Μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση είναι οι εξής: Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πιο σοβαρά είναι ο Μητροπολίτης εκ των οποίων εκείνος της Άρτης, που έχει πέσει το υγρό στο μάτι του. Μάλιστα, όπως λέγεται ο δράστης είχε μαζί του δύο μπουκαλάκια με βιτριόλι, ενώ έχει μεταφερθεί στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκαύματα στο πρόσωπο για τον Μητροπολίτη Άρτης είναι σοβαρά και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου υπάρχει ειδική μονάδα αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων. Επίσης στο νοσοκομείο έσπευσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Η υπόθεση που συζητούσαν την καθαίρεση του ιερέα, που υπηρετούσε στη Μητρόπολη της Βέροιας είχε να κάνει με κατοχή ναρκωτικών.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας, ο Μητροπολίτης που είναι σοβαρά έχει μεταφερθεί στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ.