Μπαλάσκας για ΕΔΕ σε βάρος του: Είναι διερεύνηση, όχι ποινές – Οι εισαγγελείς παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μου

Μπαλάσκας για ΕΔΕ σε βάρος του: Είναι διερεύνηση, όχι ποινές – Οι εισαγγελείς παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μου

«Γιατί μιλάμε μόνο για διαφθορά στην Αστυνομία;»

Για τη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το πρόσωπό του, την ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας σε βάρος του, αλλά και για τη σεξουαλική επίθεση κατά 26χρονης από έξι άτομα στην Αγία Μαρίνα, μίλησε το πρωί της Τρίτης (08/06) ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

«Είναι πολύ κακό ιδιαίτερα στον συνδικαλισμό να επικρατεί το θυμικό και όχι η αλήθεια, όταν θέλουν οι άνθρωποι να λένε την αλήθεια. Έχω πει πολλές φορές ότι οι δικαστές είναι οι καλύτεροι που έχουμε, αλλά δεν τους παρέχονται τα εργαλεία από την πολιτεία για να μην αφήνουν αυτούς τους ανθρώπους στο πεζοδρόμιο», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μπαλάσκας.

«Ίσως και η διατύπωση “εμείς τους πιάνουμε και αυτοί τους αφήνουν”, να ενόχλησε», παρατήρησε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να απαντά «σέβομαι τους δικαστές, δεν ξέρω τι κίνησε τα ελατήρια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Μπαλάσκας: Γιατί μιλάμε μόνο για διαφθορά στην Αστυνομία;

Αναφερόμενος στην ΕΔΕ που διατάχθηκε σε βάρος του, είπε: «Εγώ, σαν Μπαλάσκας, είμαι συνδικαλιστής, αλλά δεν παύω να έχω την ιδιότητα του αστυνομικού. Η ΕΔΕ είναι διερεύνηση, όχι ποινές. Τι είπα; Με ρώτησε δημοσιογράφος “υπάρχει μόνο στην Ελληνική Αστυνομία διαφθορά;” και είπα ότι “υπήρχε παλαιότερα το παραδικαστικό, ο γιατρός μου ζητάει φακελάκι, υπάρχει στην Πολεοδομία. Γιατί μιλάμε μόνο για διαφθορά στην Αστυνομία; Εμείς έχουμε και Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και άλλες δέκα υπηρεσίες που μας ελέγχουν. Εγώ μίλησα για παραδικαστικό κύκλωμα και για διαφθορά που ακούμε ακόμη και σήμερα. Δεν είπα ότι είναι διεφθαρμένοι οι δικαστές. Είναι ατόπημα, διότι οι κ. Εισαγγελείς παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μου».

«Χρόνια τώρα λέμε ότι πάντα υπάρχει διαφθορά σε όλα τα κλιμάκια της δημόσιας ζωής και στην Ελληνική Αστυνομία. Γιατί φτιάχτηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αστυνομία; Για τη διαφθορά. Εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα με τους διεφθαρμένους, το ξέρετε… Εγώ ζω με τον μισθό μου. Είμαι ο μοναδικός συνδικαλιστής, που αν και δικαιούται ολική απαλλαγή λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητάς του, παίρνω το όπλο μου και μπαίνω στο περιπολικό και κάνω την υπηρεσία μου. Εγώ και ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Αλλιώς πώς θα δω τι γίνεται κάτω; Θα μου το πει ο Παναγιώτης, που του το είπε ο Αντώνης που του το είπε ο Κώστας;», προσέθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Μπορώ εγώ ως δικαστής να βάλω ισόβια στη φυλακή κάποιον που έχει κάνει δέκα φόνους; Δεν έχω το κατάλληλο νομικό εργαλείο. Τα ισόβια σημαίνουν ότι θα βγει στα 16 χρόνια, διότι αυτό λέει ο νόμος. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος και τα ισόβια να είναι ισόβια. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «εκτιμώ τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος κάνει την δουλειά του όπως πρέπει», σχολιάζοντας την ΕΔΕ.

«Ανθρωπόμορφα τέρατα»

Σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση κατά 26χρονης από έξι άτομα στην Αγία Μαρίνα, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα που θα μπορούσαν να είχαν βιάσει την κοπέλα, συνελήφθησαν, θα πάνε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα απελαθούν από τη χώρα και μετά από ένα μήνα θα μπουν πάλι σε ένα βαρκάκι, θα πάνε στην Κω και μετά θα πάρουν το πλοίο και θα έρθουν πάλι στην Αθήνα ή θα μπουν έναν μήνα στην φυλακή ή δύο και μετά….» είπε, εννοώντας ότι ουσιαστικά θα μείνουν ατιμώρητοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...