Διοικητική έρευνα σε βάρος του Μπαλάσκα για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Δικαιοσύνη

Διοικητική έρευνα σε βάρος του Μπαλάσκα για τις δηλώσεις του σχετικά με τη Δικαιοσύνη

Σε ποια περίπτωση θα παραπεμφθεί στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΛ.ΑΣ

Διοικητική Έρευνα σε βάρος του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διέταξε σήμερα το μεσημέρι (06/07) το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή το Σάββατο το πρωί, περί κυκλωμάτων στην Δικαιοσύνη και της επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας, γεγονός που προκάλεσε τη σκληρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημείωσαν ότι αν προκύψουν λόγοι από την προκαταρκτική διοικητική έρευνα, αυτή θα μετατραπεί σε ΕΔΕ και ο αστυνομικός συνδικαλιστής θα παραπεμφθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Σώματος.

Σημειώνεται ότι λόγω των δηλώσεων του Στ. Μπαλάσκα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «κατάπτωση του δημόσιου λόγου» και «ανεύθυνη χυδαιότητα που έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας», ενώ τόνισε ότι θα αποστείλει απόσπασμα των δηλώσεων του συνδικαλιστή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

«Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση», καταλήγει η ανακοίνωση.