Διεθνής διάκριση για Eλληνίδα καρδιοχειρουργό

Ξεχωριστής σημασίας διεθνή διάκριση απέσπασε μια Ελληνίδα επιστήμονας.

Πρόκειται για τη διευθύντρια της καρδιοχειρουργικής κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών, καθηγήτρια, Μαρία Αρώνη στην οποία απονεμήθηκε το παγκοσμίου κύρους βραβείο “Premio Ipazia – Feminine Excellence in the Mediterranean 2012” για το έργο που έχει προσφέρει διεθνώς μέσα από την επιστημονική της δράση.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου στη Γένοβα της Ιταλίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Dell’ Eccellenza al Femminile”, το οποίο έχει λάβει ως τώρα τρία βραβεία από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano.

Το συγκεκριμένο βραβείο τιμά γυναίκες από τις χώρες της Μεσογείου, που με το έργο τους έχουν συνεισφέρει σε διάφορους τομείς της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και επιστημονικής ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κος Παύλος Τρυποσκιάδης, με αφορμή τη βράβευση κας Αρώνη, τονισε οτι η σημαντική αυτή διάκριση, επιβεβαιώνει το κορυφαίο επίπεδο των συνεργαζόμενων ιατρών του Ομίλου Ευρωκλινικής. “Ο Καρδιοχειρουργικός Τομέας, μέλος του οποίου είναι η κα. Μαρία Αρώνη, παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας , αντίστοιχες με εκείνες των κορυφαίων κέντρων του εξωτερικού” επισημαίνει σε ανακοίνωση του.