BMW : Διάκριση στα German Design Awards

Η κριτική επιτροπή του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδίασης επέλεξε τις καλύτερες σχεδιαστικές προτάσεις και έδωσε την υπέρτατη διάκριση στο BMW Group Design τρεις φορές για τις BMW Σειρά 6 Cabrio, BMW Σειρά 1 και Husqvarna Nuda 900 R.
Το φετινό German Design Award κατέταξε την BMW Σειρά 6 Cabrio στους νικητές, στην κατηγορία “Transportation & Public Space”. Περαιτέρω διακρίσεις δόθηκαν στην BMW Σειρά 1 και τη Husqvarna Nuda 900 R, που έλαβαν ειδική μνεία για τα εξαιρετικά σχεδιαστικά στοιχεία τους. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2013, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης καταναλωτικών προϊόντων του Ambiente στη Φρανκφούρτη.

Στοχεύοντας στη δημιουργία καινοτόμων σχεδιαστικών τάσεων με διεθνή απήχηση, το Design Council απολαμβάνει ευρεία δημοτικότητα με το διαγωνισμό German Design Award και θεωρείται σημαντικό κριτήριο τόσο για τις σχεδιαστικές τάσεις, όσο και για την προστιθέμενη αξία της μάρκας στη Γερμανία. Η επιχειρηματική και η σχεδιαστική κοινότητα εκθειάζει την πρωτοβουλία για την προβολή της γερμανικής σχεδιαστικής σκηνής και στηρίζει την προσέγγιση του Design Council. Περισσότερες από 1.500 συμμετοχές υποβλήθηκαν στη διεθνή επιτροπή ειδικών στη Φρανκφούρτη, στις 16 και 17 Αυγούστου 2012. Η 30μελής επιτροπή του German Design Award 2013 αποτελείται από ειδικούς του τομέα της σχεδίασης, προερχόμενους από την επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και σχεδιαστική κοινότητα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η αναγνώριση, προβολή και επιβράβευση καινοτόμων, διεθνών σχεδιαστικών τάσεων. Η υποψηφιότητα στο διαγωνισμό German Design Award περιορίζεται σε προηγμένα και εμπορεύσιμα προϊόντα, που λανσαρίστηκαν την προηγούμενη πενταετία. Πρωτότυπα και concept μοντέλα πληρούν επίσης τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας. Για το 2013, το Design Council κατέταξε τις υποψηφιότητες σε δέκα νέες κατηγορίες, διευρύνοντας το φάσμα του διαγωνισμού.

Επιπλέον της κατηγορίας “Transportation and Public Space”, περιλαμβάνονται οι “Interactive User Experience” “Working Spaces”, “Audiovisual and Digital Media” και “Lifestyle”.