Ένα διαφορετικό κυνήγι Μανιταριών στο Ζαγόρι!

Ένα “κυνήγι” διαφορετικό από τα άλλα σε μέρη μυστικά και απάτητα, με “θήραμα” ένα εκλεκτό έδεσμα και με ορμητήριο ένα ονειρεμένο resort στο βουνό, σας περιμένει το Νοέμβριο!

Ετοιμαστείτε για την πρώτη “Μανιταροεξόρμηση” της χρονιάς στα μοναδικά Ζαγοροχώρια, με οικοδεσπότες και ξεναγούς το Aristi Mountain Resort και την Trekking Hellas!

Το βραβευμένο ξενοδοχείο Aristi Mountain Resort σε συνεργασία με την καταξιωμένη εταιρεία δραστηριοτητών Trekking Hellas, δημιούργησαν μια υπέροχη εκδρομή για όλη την οικογένεια ή την παρέα, δίνοντας σας δυο επιλογές, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου και από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου, με στόχο τη γνωριμία και τη συλλογή άγριων μανιταριών, τους τρόπους μαγειρέματος τους και την απόλαυση τους μέσα από παραδοσιακές συνταγές της περιοχής!

Μάθετε τα πάντα και γευτείτε βασιλομανίταρα, μαύρα δεντρομανίταρα, άγρια κανθαρέλλα και πολλά πολλά ακόμη είδη, αυτού του εκλεκτού εδέσματος της Ηπειρώτικης γης!

Η εμπειρία του τριημέρου ξεκινά με τη διαμονή στο βραβευμένο ως "το καλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο στην Ελλάδα" από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller και μέλους της οικογένειας των πολυτελών Small Luxury Hotels of the World, Aristi Mountain Resort.

Το συγκρότημα αποτελείται από πέτρινες κατοικίες και βίλες σε απόλυτη αρμονία μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού της Αρίστης, με θέα τους Πύργους της Αστράκας και την χαράδρα του Βίκου.

Επιλέξτε ανάμεσα σε δωμάτια, σουίτες και βίλες που έχουν δημιουργηθεί με φυσικά υλικά από πέτρα και ξύλο, όλα διακοσμημένα με υψηλή αισθητική που την χαρακτηρίζει η διακριτική πολυτέλεια.

Ένα πλούσιο πρωινό, με εκλεκτά τοπικά προϊόντα, θα σας γεμίσει ζωντάνια και δύναμη για την συναρπαστική ημέρα που θα ακολουθήσει!

Ένας ειδικός στη συλλογή άγριων μανιταριών, θα συνοδεύσει όλη την εκδρομή, θα σας βοηθήσει στη συλλογή, την ταυτοποίηση, τη διαλογή άγριων μανιταριών. Οι άνθρωποι της Trekking Hellas Ηπείρου θα σας περιμένουν στην πλατεία της Αρίστης όπου θα επιβιβαστείτε στο λεωφορειάκι και θα ξεκινήσει η αναζήτηση των κατάλληλων σημείων που "κρύβονται" τα μανιτάρια.

Σημείο αποβίβασης είναι η περιοχή της Βίτσας όπου αφού χωριστείτε σε παρέες και εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα εργαλεία θα ξεκινήσετε μια μαγευτική πεζοπορία μέσα στα υπέροχα δάση της περιοχής. Η αναζήτηση των άγριων μανιταριών θα ξεκινήσει αμέσως, πάντοτε υπό τις οδηγίες των συνοδών και του ειδικού, οι οποίοι θα σας μιλήσουν και θα σας εξηγήσουν πληροφορίες για το δάσος, για τα μανιτάρια καθώς και για τη σημασία τους κύκλο της ζωής του δάσους.

Όταν τα μανιτάρια στα καλάθια σας είναι αρκετά για το δείπνο που θα ακολουθήσει, θα επιστρέψετε στο Aristi Mountain Resort, για να τα παραδώσετε Chef!

Σύντομη ανάπαυλα για μια βουτιά στην θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα του resort, ή για έναν καφέ στα σαλόνια του και συγκέντρωση στο εστιατόριο όπου ο chef θα σας δείξει τους τρόπους που επεξεργασίας των μανιταριών μετά τη συλλογή τους, καθώς και τους τρόπους μαγειρέματος και συντήρησής τους (αποξήρανση, πάστωμα, κλπ)

Η βραδιά φυσικά θα ολοκληρωθεί με ένα τέλειο γεύμα στο εστιατόριο Salvia που θα γίνει με βάση τα μανιτάρια που συλλέξατε! Η επιλογή της ονομασίας του εστιατορίου (σάλβια/ φασκομηλιά) έγινε με γνώμονα την προσήλωση στην τοπική Ελληνική μαγειρική παράδοση, με διακριτικές αποχρώσεις Ευρωπαϊκών γεύσεων που συνοδεύονται από κρασιά τοπικών παραγωγών.

Αργότερα το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στο υπέροχο lounge του ξενοδοχείου με το τζάκι.

Τιμή πακέτου τα δύο άτομα από: 250 ευρώ

Περιλαμβάνει:

  • Διαμονή (2 νύχτες) σε δίκλινο δωμάτια με πρωινό,
  • μεταφορές προς και από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού της εκδρομής,
  • το δείπνο με τα μανιτάρια στο εστιατόριο Salvia,
  • εξειδικευμένο συνοδό μανιταριών, σ
  • ακίδιο πλάτης,
  • μπατόν (μπαστούνια) σε όσους τα χρειάζονται,
  • αδιάβροχα (κατόπιν ζήτησης),
  • καλάθι και μαχαίρι για συλλογή μανιταριών και γάντια.

Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες
Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών (απαραίτητη η συνοδεία γονέων)

Τα απαραίτητα που πρέπει να έχετε μαζί σας, εκτός από τη διάθεση για «κυνήγι» μανιταριών και όρεξη για φαγητό:

  • Παπούτσια πεζοπορίας,
  • Μπουκάλι με νερό,
  • Αδιάβροχο τζάκετ.

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις: 26530 41330 – [email protected]

Περισσότερα για το ξενοδοχείο με ένα κλικ εδώ