Χιλιάδες νέες κλίνες θα προστεθούν φέτος στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Χιλιάδες νέες κλίνες θα προστεθούν φέτος στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Σύμφωνα με την Πειραιώς Real Estate αναμένεται να αυξηθεί η δυναμικότητα κατά 5.000 κρεβάτια

Την ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας αποδεικνύει η αναμενόμενη αύξηση κατά 5.000 κλίνες φέτος στα ξενοδοχεία της Αθήνας, σύμφωνα με την Πειραιώς Real Estate.

Σύμφωνα με τον ανώτερο γενικό διευθυντή του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλο της Πειραιώς Real Estate, Γεώργιο Κορμά, o ελληνικός τουρισμός και ειδικότερα ο ξενοδοχειακός τομέας έχει βελτιωθεί σημαντικά από πλευράς ποιότητας και προσφοράς. Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ισπανική πρεσβεία, επεσήμανε μάλιστα, ότι από το 2011 έχουν αυξηθεί τα πεντάαστερα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα κατά περίπου 30%.

Στην εκδήλωση, στην οποία μετείχαν φορείς όπως το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και το Enterprise Greece, δόθηκε η ευκαιρία σε επιχειρηματίες και εταιρείες από την Ισπανία, να ενημερωθούν για τη δυναμική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική τουριστική αγορά και συγκεκριμένα, στο κομμάτι του real estate.

Ο κ. Κορμάς τόνισε ακόμη, ότι η Ελλάδα ενίσχυσε τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν όμως προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς η πορεία του εξαρτάται από την εξωτερική ζήτηση και συγκεκριμένα από αγορές που υφίστανται σήμερα οικονομική πίεση από τον διεθνή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προΐόντος.