Ονειρεμένα Χριστούγεννα στη Χαλκιδική από 35 ευρώ

Βόλτες στην σκιά του Άθωνα, ρομαντικοί περίπατοι στο βουνό του Αριστοτέλη, ντόπιες γεύσεις, αυθεντική φιλοξενία και ιδιαίτερα οικονομική διαμονή, είναι η πρόταση της ανατολικής Χαλκιδικής για τα Χριστούγεννα.

Εορταστικό κάλεσμα στη Χαλκιδική, στο τρίτο πόδι, στην υπέροχη περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη, απευθύνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Με προνομιακές τιμές και ένα «γεμάτο» πρόγραμμα διακοπών για όλες τις ημέρες των εορτών η πρόταση γίνεται ιδιαίτερα δελεαστική. Το πρόγραμμα προτείνει υπέροχες διαδρομές στις χιονισμένες πλαγιές του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Βουνού, περιπάτους ανάμεσα σε παραμυθένια χωριά και χριστουγεννιάτικες αγορές, περιηγήσεις σε ιστορικά σημεία και αρχαιολογικούς χώρους και συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις.

Τοπική γαστρονομία

Ανακαλύψτε τους παραδοσιακούς οικισμούς, κάντε άμπελο-οινικές περιηγήσεις στη σκιά του Άθωνα και γιορτάστε με τους ντόπιους στα γλέντια και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Στην πρόταση των Χριστουγέννων συμμετέχουν 12 ξενοδοχειακά καταλύματα, 3 εστιατόρια και επτά επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, ενώ οι τιμές του είναι ελκυστικές και προνομιακές – ειδικά διαμορφωμένες για την ελληνική αγορά που πλήττεται από την ύφεση, ξεκινώντας από 35€ το δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση!

Το πρόγραμμα των Χριστουγέννων

Το πρόγραμμα προτείνει διαδρομές για γνωριμία με την περιοχή, όπως τα αρχαία Στάγειρα, το γενέθλιο τόπο του φιλόσοφου Αριστοτέλη - δάσκαλου του Μεγαλέξανδρου. Περπατήστε γύρω από τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα φυτά του Αριστοτελικού Βουνού, το οποίο είναι προστατευμένο από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura και επισκεφθείτε το Άλσος του Αριστοτέλη, το μοναδικό θεματικό της Χαλκιδικής. Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι αυτή στην ορεινή περιοχή της Αρναίας, η οποία αποτελεί την πιο παραδοσιακή πόλη της Χαλκιδικής. Φημισμένη για τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική της, διαθέτει πολλά αξιοθέατα, όπως ο Ιερός Μητροπολιτικός του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό θρησκευτικό μνημείο της Ελλάδας, το λαογραφικό μουσείο και το μουσείο υφαντικής τέχνης. Στην πόλη έχει στηθεί χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο και παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά.

Μάλιστα την παραμονή των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία, όπως κάθε χρόνο κόβεται ένα τεράστιο «χριστόψωμο» (μέρος των τοπικών εθίμων) και προσφέρεται στους επισκέπτες. Παραδοσιακά κάλαντα, χορωδίες, χριστουγεννιάτικα φαναράκια, μελωδίες της γιορτής και της χαράς, δίνουν το κλίμα των ημερών.

Την ημέρα των Χριστουγέννων επισκεφθείτε την Παραμυθοχώρα στο Στρατώνι. Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό, με νεράιδες, μάγισσες και ξωτικά σας περιμένει για να σας κάνει να ονειρευθείτε και να ζήσετε παραμυθένια Χριστούγεννα. Στο σπίτι του Αη Βασίλη θα δοκιμάσετε σπιτικά γλυκά, ενώ το τραινάκι «μιας άλλης εποχής» θα σας βολτάρει στο χωριό!

Ήθη, έθιμα και δρώμενα

Στις 26 Δεκεμβρίου επισκεφτείτε το Στανό, για να γιορτάσετε μαζί με τους κατοίκους του χωριού την περίφημη «Φουρουνοχαρά». Δεκάδες κιλά σπιτικά λουκάνικα και κοψίδια, άφθονο κόκκινο κρασί και δυνατό τσίπουρο ψήνονται στην κεντρική πλατεία, «τσικνίζοντας» την ατμόσφαιρα και προσφέροντας στους εκατοντάδες επισκέπτες στιγμές απίστευτης γευστικής απόλαυσης. Η γιορτή συνεχίζεται μέχρι αργά το απόγευμα με πολύ χορό και τραγούδι υπό τους ήχους ντόπιας λαϊκής ορχήστρας.

Οι άνδρες της παρέας μπορούν να επισκεφθούν αμπελώνες μέσα στο Άγιον Όρος, όπου σε έκταση 1.000 περίπου στρεμμάτων και σε υψόμετρο 250 μέτρων, καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο αμπέλια στις πλαγιές γύρω από το Μετόχι Χρωμίτσα της ιεράς μονής του Αγίου Παντελεήμονα. Θα ξεναγηθούν στους αμπελώνες, θα δοκιμάσουν το ευωδιαστό κρασί και θα ενημερωθούν λεπτομερώς για τη διαδικασία παραγωγής του.
Το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων διακοπών στην περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη διοχετεύει στην αγορά ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, προκειμένου να τονώσει τις last minute χριστουγεννιάτικες κρατήσεις των Ελλήνων επισκεπτών στην ορεινή αλλά και στην παράκτια ζώνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ