Τα πιο ασυνήθιστα Χριστουγεννιάτικα δέντρα του 2012

Μπορεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας να ήταν φέτος ιδιαίτερα ασυνήθιστο, όμως υπήρξαν και άλλα ξεχωριστά δέντρα στις διάφορες πόλεις του κόσμου, που έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση!

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Στο πάρκο Ibirapuero του Σάο Πάολο, την παράσταση κυριολεκτικά έχει κλέψει το 60 μέτρων δέντρο! Είναι στολισμένο από 500 λάμπες και 3.500 μέτρα από φωτάκια LED που του χαρίζουν μια φουτουριστική λάμψη.

Κουάνας, Λιθουανία

Μην σας ξεγελά το πράσινο χρώμα του που το κάνει να μοιάζει με έλατο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πόλη Καούνας στη Λιθουανία, φτιάχτηκε από περισσότερα από 40.000 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια!

Όρος Ingino, Ιταλία

Ακόμα και από το φεγγάρι θα μπορούσε κανείς να διακρίνει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις πλαγιές του όρους Ingino, λίγο έξω από το Γκούμπιο, στην Ιταλία. Χρειάστηκαν πάνω από 3.000 φώτα για να το σχηματίσουν, ενώ το ύψος του ξεπερνά τα 650 μέτρα.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Κλέβει τη θέα του διάσημου λιμανιού του Ρίο, καθώς επιπλέει σε μια εξέδρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 85 μέτρα. Τα άπειρα φωτάκια του αλλάζουν χρώμα και κάθε φορά συμβολίζουν μια εποχή του χρόνου. Κατάλευκο γίνεται για τον χειμώνα, γεμάτο φύλλα για να δείξει το φθινόπωρο, στολίζεται από λουλούδια για να φέρει την άνοιξη και όταν φωτίζεται κατακίτρινο μοιάζει με μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα.

Βενετία, Ιταλία

Στη Βενετία, δεν έφτιαξαν μόνο το μεγαλύτερο γυάλινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο, αλλά και το πιο κομψό. Δημιουργός του ο διεθνούς φήμης υαλουργός Simone Cenedese, γνωστός για τα γλυπτά του από γυαλί Murano και τις εγκαταστάσεις του. Σχεδίασε το 7,5 μέτρων δέντρο με 1.000 πολύχρωμες γυάλινες σωλήνες.

Τόκιο, Ιαπωνία

Δέκα τεχνίτες δούλευαν ασταμάτητα για δύο μήνες για να κατασκευάζουν αυτό το ασυνήθιστο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αποτελείται από 40 κιλά ατόφιου χρυσαφιού και είναι διακοσμημένο με τις φιγούρες των 50 δημοφιλέστερων χαρακτήρων της Disney. Είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου Ginza Tanaka και θα σας το στείλουν σπίτι σας αν πληρώσετε 4,2 εκατομμύρια δολάρια.