Τσιζκέικ με βάση κουραμπιέ και γλυκό τριαντάφυλλο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Για 8 άτομα

ΥΛΙΚΑ :

250 γρ. κουραμπιέδες
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
450 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
45 γρ. ζάχαρη άχνη
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

CHEESECAKE

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αφαιρούμε την περιττή ποσότητα άχνης από τους κουραμπιέδες και τους τρίβουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε, απλώνουμε σε ένα ταψί, έτσι ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος 1 εκ., και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Παράλληλα, αναμιγνύουμε το τυρί με τη ζάχαρη κι εν συνεχεία την κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί, πάνω από τη βάση του κουραμπιέ, και τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να παγώσει και να σφίξει το μίγμα για 2-3 ώρες και τελειώνουμε με την προσθήκη μιας απαλής στρώσης γλυκό τριαντάφυλλο.

Μπορείτε να φτιάξετε και ατομικά τζιζκεικ.