Εκδρομές στα “λευκά” κοντά στην Αθήνα

Αναζητάτε λευκά Χριστούγεννα; Σας προτείνουμε μονοήμερες εκδρομές που θα σας χαρίσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τρία υπέροχα χωριά σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν, επιφυλάσσοντας σας μια μεγάλη έκπληξη. Τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται πολύ κοντά τους, είναι ήδη καλυμμένα από φρέσκο χιόνι για ατέλειωτο παιχνίδι!

Δημητσάνα

 

Για γνήσιο βουνίσιο κρύο θα «σκαρφαλώσετε» μέχρι τη Δημητσάνα, ένα από τα ομορφότερα χωριά ολόκληρης της χώρας. Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Πέτρινα σοκάκια, σπίτια και αρχοντικά, εκκλησιές, όμορφες γειτονιές που αποκαλύπτονται σε κάθε γωνιά. Η θέα στη Μεγαλόπολη και τον Ταϋγετο είναι μαγική. Παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά πιάτα και όμορφα καφέ με τζάκια υπάρχουν διάσπαρτα στο χωριό. Περάστε και από το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που δημιουργήθηκε στη Δημητράνα για την ανάδειξη των παραδοσιακών υδροκίνητων εγκαταστάσεων που παλιότερα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στην περιοχή.
Μια όμορφη εκδρομή περίπου μιας ώρας από τη Δημητσάνα, για να γνωρίσετε το δάσος του Μαινάλου, είναι αυτή: Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Δάσος Μαινάλου - Ελάτη - Βυτίνα - Καρκαλού - Δημητσάνα. Όλος ο δρόμος είναι βατός και με άσφαλτο, απαιτείται προσοχή σε περίπτωση που υπάρχει χιόνι ή πάγος. Η συνολική απόσταση είναι 40 χλμ. περίπου.
Επισκεφτείτε Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, στην περιοχή Οστρακίνα, για φρέσκο χιόνι!

Τρίκαλα Κορινθίας

Μπορεί κάποτε τα Τρίκαλα Κορινθίας να ήταν γνωστά σε λίγους που τα επισκέπτονταν για τις φοβερές ταβέρνες τους, όμως σήμερα είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα χειμερινά θέρετρα της χώρας! Στα Κάτω Τρίκαλα είστε ήδη στα 900μ. υψόμετρο. Θα κάνετε μια στάση στην πετρόκτιστη πλατεία με τα δύο υπερ-αιωνόβια πλατάνια για καφέ, ενώ σύντομα οι μυρωδιές των φαγητών από τις ταβέρνες θα σας γαργαλίσουν τη μύτη. Απολαύστε παραδοσιακά πιάτα με τοπικά υλικά. Παραδοσιακό οικισμός και πολυσύχναστος τα Μεσαία Τρίκαλα, με πολλούς ξενώνες αλλά και ταβέρνες και καφέ. Αξίζει μια επίσκεψή στη Μονή της Παναγίας. Δεν μπορείτε παρά να κάνετε τη βόλτα σας και στα Ανω Τρίκαλα, με τα πετρόκτιστα αρχοντικά και τις εκκλησίες του 16ου – 18ου αιώνα.
Βγαίνοντας από τα Ανω Τρίκαλα, ο δρόμος οδηγεί στο ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Βλασίου, όπου θα αντικρίσετε τη μαγευτική θέα της Κορινθίας.
Επισκεφτείτε το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο της μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, παίξτε στο χιόνι και θαυμάστε τη μικρή Ζήρεια με τις απόκρημνες πλαγιές, και την κατάφυτη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Κλειτορία

Στην αγκαλιά του Χελμού και των πηγών Αροανίου και Λάδωνα το πανέμορφο χωριό Κλειτορία σας περιμένει. Αυθεντική φιλοξενία, καλό φαγητό στις ταβέρνες και άπειρες επιλογές για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, σας προσφέρονται απλόχερα. Από την Κλειτορία σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι πηγές του Αροάνιου ποταμού στο Πλανητέρο, όπου εκτός από το τοπίο θα απολαύσετε και νόστιμες πέστροφες και τα Σπήλαια των Λιμνών, λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω στην περιοχή των Καστριών.
Μόλις 20 λεπτά από την Κλειτορία, σας περιμένει ο Χελμός, με την ψηλότερη κορυφή του να αγγίζει τα 2.355 μέτρα. Καλύπτεται με δάση Κεφαλληνιακής ελάτης και μαύρης πεύκης, ενώ εκεί βρίσκεται και η μοναδική αλπική λίμνη της Πελοποννήσου, η Μαυρολίμνη ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα για τους ορειβάτες. Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων είναι από τα πιο σύγχρονα της Ελλάδας, αφού συνδυάζει την ομορφιά του ελατοδάσους μέσα από το οποίο περνούν οι περισσότερες πίστες.