Αφίχθηκαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κω – Έρχονται και οι Γερμανοί

Αφίχθηκαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κω – Έρχονται και οι Γερμανοί

Οι Ελβετοί πάτησαν πρώτοι τα... πόδια τους στο ελληνικό νησί για φέτος

Το πρώτο τσάρτερ για τη τουριστική περίοδο 2021, με 25 Ελβετούς τουρίστες προσγειώθηκε χθες Μ. Σάββατο στον αερολιμένα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω.

Το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, προερχόμενο από Ζυρίχη προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο, σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση της Skyexpress, που μετέφερε το Άγιο Φως στο νησί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι ταξιδιώτες, που εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, παρουσίασαν το αρνητικό τεστ για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους- και κάποιοι άλλοι το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί, ότι η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει και τα παιδιά άνω των 5 ετών, που θα φτάνουν στην Ελλάδα. Στις 6.30 το απόγευμα, Κυριακή του Πάσχα προσγειώνεται στον αερολιμένα της Κω και η πτήση της Ryannair από Βερολίνο. Από το Βερολίνο οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Αργότερα θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της εταιρείας από Ρώμη και Μπολόνια. Η τελευταία πτήση από Βερολίνο για τη φετινή τουριστική περίοδο θα είναι στις 24 Οκτωβρίου.