Υποστήριξη των Windows Phone 7.8 και 8 μέχρι το 2014

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες μέχρι τις οποίες θα συνεχίσει την υποστήριξη των λειτουργικών συστημάτων της για κινητές συσκευές. Μέχρι στιγμής είχε γίνει γνωστό, ότι τα Windows 8 θα υποστηριχθούν μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου του 2018 και ταSurface RT tablets μέχρι τις 11 Απριλίου του 2017.

Πλέον, η εταιρία μας ενημερώνει πως θα διακόψει την περαιτέρω υποστήριξη των Windows Phone 7.8 στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ στις 8 Ιουνίου 2014 θα είναι η αντίστοιχη ημερομηνία για το Windows Phone 8.

Προς το παρόν η εταιρία δε δείχνει τη διάθεση να επεκτείνει την ημερομηνία για την υποστήριξη των Windows Phone 7.8, κυρίως επειδή πρόκειται για μία αναβάθμιση σε συσκευές που ουσιαστικά διέθεταν Windows Phone 7 και 7.5. Ωστόσο, υπάρχουν φήμες που θέλουν τηMicrosoft να κυκλοφορεί ακόμα μία μεγάλη αναβάθμιση για αυτές τις συσκευές. Μέσω αυτής της αναβάθμισης, σίγουρα θα δούμε την ημερομηνία να αλλάζει.

Η επέκταση για την υποστήριξη των Windows Phone 8 σίγουρα θα συμβεί όταν και εφόσον η Microsoft κυκλοφορήσει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί στα τέλη του 2013 ή στις αρχές του 2014 με την κυκλοφορία των Windows Blue.