Ελέγξτε την κάμερα του iPhone με το CamMe

Ελέγξτε στην κάμερα του iPhone ή του iPad χωρίς να χρειάζεται να έχετε στα χέρια σας τη συσκευή, με τη νέα εφαρμογή της εταιρίαςPointGrab για το iOS.

Ο στόχος του CamMe είναι να επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιούν χειρονομίες, όπως περίπου λειτουργεί το Kinect της Microsoft.Το σύστημα αναγνώρισης κινήσεων και χειρονομιών, δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφήσει κανείς τον εαυτό του ή να να βγάλει μία ομαδική φωτογραφία από την οποία δε θα λείπει κανείς.

Για να χρησιμοποιήσει κανείς το CamMe αρκεί να τοποθετήσει τη συσκευή του στο κατάλληλο σημείο και να διαλέξουν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εμπρός ή την πίσω κάμερα. Στη συνέχεια, αρκεί να πάρουν θέση μπροστά από την κάμερα και να σηκώσουν το ένα χέρι, τότε το σύστημα αντιλαμβάνεται αυτή την κίνηση και ενημερώνει τον χρήστη με μία ηχητική ειδοποίηση.

Για να ενεργοποιηθεί η κάμερα και να τραβήξετε την φωτογραφία που θέλετε αρκεί να κλείσετε την παλάμη του χεριού σας, ξεκινώντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση τριών δευτερολέπτων από την εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο App Store, πλήρως συμβατή με συσκευές iPhone και iPad ενώ είναι εντελώς δωρεάν.