Τερματίζει τη λειτουργία το Hackulo.us

Από την πρώτη κιόλας ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία του JailBreak, έκανε την εμφάνισή της και η πειρατεία για τις εφαρμογές του iOS. Αυτό δε σημαίνει πως όσοι έκαναν JailBreak στη συσκευή τους κατεβάζουν παράνομα εφαρμογές, αλλά σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό το έκανε. Άλλωστε, με τη συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί κανείς να βρει και εφαρμογές που δε κατάφεραν να κάνουν την εμφάνισή τους στο App Store.

Σίγουρα όσοι έχουν πραγματοποιήσει JailBreak στη συσκευή τους, θα έχουν ακούσει για το “Hackulo.us” και το “Install0us”, μέσω των οποίων ο καθένας είχε τη δυνατότητα να κάνει download δωρεάν οποιαδήποτε εφαρμογή ήθελε, χωρίς να πληρώσει το αντίστοιχο αντίτιμο στην Apple και φυσικά τους εμπνευστές της εφαρμογής.

Τις τελευταίες μέρες όμως, οι δημιουργοί του Haculo.us, με μία λιτή ανακοίνωση, έκαναν γνωστό πως τερματίζουν τη λειτουργία του, εξηγώντας πως τα μέλη της ομάδας δεν έχουν, πλέον, το χρόνο να ασχοληθούν και το φόρουμ έχει παραμείνει ανενεργό.

Το ενδιαφέρον της είδησης είναι να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος και αν αυτό θα παίξει το ρόλο του στις πωλήσεις συσκευών iOS. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρόκειται για το τέλος του JailBreak, καθώς είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν νέες ηλεκτρονικές “κοινότητες” που θα ασχοληθούν με το θέμα.