Apple: Θα φτιάξει δικό της τσιπ για τις λειτουργίες cellular, WiFi και Bluetooth στο μέλλον

Apple: Θα φτιάξει δικό της τσιπ για τις λειτουργίες cellular, WiFi και Bluetooth στο μέλλον

Θα σταματήσει να προμηθεύεται chip από την Broadcom το 2025

Η Apple φαίνεται πως θέλει να πάρει πάνω της αρκετά εσωτερικά τμήματα του iPhone και των μελλοντικών εκδόσεων και κάπως έτσι ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα νέο chip που αναλαμβάνει όλα τα κομμάτια της επικοινωνίας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg σε νέο του ρεπορτάζ, η αμερικανική εταιρεία προμηθεύεται αυτή τη στιγμή chips που διαχειρίζονται την επικοινωνία μέσω WiFi και Bluetooth από την Broadcom και κάτι τέτοιο αναμένεται να σταματήσει το 2025.

Το νέο chip θα εξαφανίσει αυτήν την ανάγκη για την Apple, η οποία θα μπορεί και να ελέγξει πολύ καλύτερα τους ρυθμούς παραγωγής.

Η πρόθεσή της αυτή φαίνεται και από το γεγονός πως ήδη εργάζεται για να αντικαταστήσει τα 5G Modems chips της Qualcomm με τα δικά της από τα τέλη του 2024 ή τις αρχές του 2025.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ουσιαστικά, όλα τα κομμάτια επικοινωνίας των συσκευών της με το διαδίκτυο και άλλες συσκευές θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο με τμήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια.

Υπενθυμίζεται πως το 2019 η Apple εξαγόρασε την πλειοψηφία του τμήματος smartphone modems της Intel και μετά από μερικούς μήνες άρχισε ήδη να μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μιας και η ανάπτυξη ενός τέτοιου chip πάντως είναι αρκετά πιο απαιτητική, χρειάστηκε -φαίνεται- να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να γίνει εφικτή η εσωτερική παραγωγή.