Apple: Τέλος τα καλώδια Lightning – Έρχονται οι θύρες USB-C για όλα τα iPhone στην Ε.Ε.

Apple: Τέλος τα καλώδια Lightning – Έρχονται οι θύρες USB-C για όλα τα iPhone στην Ε.Ε.

O κολοσσός του Κουπερτίνο θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή οδηγία για τον κοινό φορτιστή

Η Apple επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσει το νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλει όλες ηλεκτρονικές συσκευές να έχουν ένα κοινό υποδοχέα φόρτισης γνωστή και ως θύρα USB-C.

«Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», δήλωσε ο Γκρέγκ Τζόσβιακ, ανώτερος αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Apple, στο συνέδριο Tech Live της Wall Street Journal.

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί των κρατών μελών της ΕΕ έδωσαν την τελική έγκριση για τον κοινό νόμο περί φορτιστών, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το 2024, οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των τάμπλετ, θα πρέπει να υποστηρίζουν φόρτιση USB-C.

Τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν μέχρι τώρα καλώδια Lightning αλλά πλέον με βάση τη νέα νομοθεσία θα πρέπει να υποστηρίζει και το USB-C. Ο Τζόσβιακ δεν είπε πότε η Apple θα εισάγει το USB-C στα smartphone της, αλλά αυτό θα πρέπει σίγουρα να συμβεί μέχρι το 2024.

Αναλυτές δήλωσαν ότι τα iPhones που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2023 θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμένα με φόρτιση USB-C και ότι η Apple είναι πιθανό να εισαγάγει τη νέα υποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, και όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νομοθέτες της ΕΕ υποστηρίζουν ότι η νέα νομοθεσία θα μειώσει τη σπατάλη, καθώς οι καταναλωτές δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν νέο φορτιστή κάθε φορά που αγοράζουν μια συσκευή.