Έρχεται το iOS 12 που θα κάνει τα Apple iPhones γρηγορότερα από ποτέ

Έρχεται το iOS 12 που θα κάνει τα Apple iPhones γρηγορότερα από ποτέ

Η Apple παρουσίασε τα τρία νέα μοντέλα της καθώς και το ρολόι – καρδιολόγο

Από… Δευτέρα (17 Σεπτεμβρίου), οι συμβατές με λειτουργικό σύστημα iOS συσκευές θα μπορούν να τρέχουν με το νέο iOS 12, το ταχύτερο μέχρι τώρα λειτουργικό της Apple, που παρουσιάστηκε μαζί με τα νέα iPhones χθες το βράδυ.

Το νέο στοίχημα της Apple είναι να ανοίγουν με σημαντικά βελτιωμένη ταχύτητα οι διάφορες εφαρμογές.

Σύμφωνα με μετρήσεις που παρουσίασε η ίδια η Apple, κατά το άνοιγμα της εφαρμογής της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος η ταχύτητα θα είναι αυξημένη κατά 70% ενώ η εμφάνιση του πληκτρολογίου γίνεται στο μισό χρόνο.

Ακόμη μια σημαντική αλλαγή θα είναι στα notifications (ειδοποιήσεις) που θα ομαδοποιούνται ανά εφαρμογή όπως και στην πλατφόρμα του Android έτσι ώστε ο χρήστης να μη δέχεται μεγάλο αριθμό τους όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η διαχείρισή τους μπορεί να γίνεται και από την οθόνη κλειδώματος.

Σε μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσίαση, η Apple σύστησε χθες σε όλο τον πλανήτη τα τρία νέα μοντέλα iPhone, που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος -αλλά και υψηλότερη τιμή- από τα προηγούμενα. Επίσης παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» ρολόι με δυνατότητες… καρδιολόγου.

Το μοντέλο XS Max, το μεγαλύτερο iPhone μέχρι σήμερα, έχει οθόνη 6,5 ιντσών(με τιμή από 1.099 δολάρια), το νέο iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών (από 999 δολάρια), ενώ το φθηνότερο από τα τρία, το XR, έχει οθόνη 6,1 ιντσών (από 749 δολάρια). Η οθόνη των 6,5 ιντσών (16,5 εκατοστών) του XS Max με τεχνολογία OLED είναι κατά 26% μεγαλύτερη από την μεγαλύτερη έως τώρα οθόνη iPhone. Πρόκειται επίσης για το ακριβότερο μοντέλο της Apple μέχρι σήμερα.

Για όλα τα μοντέλα οι παραγγελίες θα αρχίσουν στις 19 Οκτωβρίου και οι πωλήσεις την επόμενη εβδομάδα. Και τα τρία νέα μοντέλα διαθέτουν τον ισχυρότερο επεξεργαστή A12 Bionic, που μπορεί να «σηκώσει» πιο εξελιγμένα βιντεοπαιγνίδια, προγράμματα επαυξημένης πραγματικότητας και άλλες «βαριές» εφαρμογές. Επίσης η μπαταρία του νέου XS θα διαρκεί περίπου μισή ώρα παραπάνω έναντι του μοντέλου Χ. Τα μοντέλα XS και XS Max έχουν από δύο κάμερες των 12 megapixel, ενώ το XR μόνο μία οπίσθια.

Το νέο smartwatch Apple Watch Series 4 έχει μεγαλύτερες δυνατότητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, μεγαλύτερη οθόνη, ισχυρότερο επεξεργαστή και ευρύτερη γκάμα χαρακτηριστικών που επιτρέπουν την παρακολούθηση της σωματικής κατάστασης και υγείας του χρήστη.

Μεταξύ άλλων διαθέτει ένα αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, που καταγράφει την κίνηση της καρδιάς και τις διαταραχές της, οι οποίες αποτελούν πιθανά σημάδια καρδιακής ανεπάρκειας. Επίσης, το ρολόι περιλαμβάνει όργανα που ανιχνεύουν την πτώση του χρήστη και, αν αυτός μείνει ακίνητος για πάνω από ένα λεπτό, η συσκευή αυτόματα κάνει κλήση εκτάκτου ανάγκης.

Οι παραγγελίες των ρολογιών -που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ- θα ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή από 499 δολάρια.

Οι επενδυτές δεν φαίνεται πάντως να εντυπωσιάσθηκαν πολύ από τις ανακοινώσεις που κρίθηκαν αναμενόμενες και οι μετοχές της Apple κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Όμως είχε προηγηθεί φέτος μια θεαματική άνοδος της μετοχής της πάνω από 30%, γεγονός που είχε κάνει την Apple την πρώτη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.