Φράουλες στο μπαλκόνι σας

Οι φράουλες είναι απο τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων, η τιμή τους είναι συνήθως λίγο τσουχτερή, είναι  νόστιμες και θρεπτικές και σίγουρα θα μας άρεσε να τις έχουμε στο μπαλκόνι μας. 

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να έχουμε σύντομα τις δικές μας φραουλιές.

Είτε αγοράσετε σπόρους είτε φυτέψετε κατευθείαν το φυτό σε ζαρντινιέρα θα πρέπει να ξέρετε οτι για να αναπτυχθούν οι φράουλες χρειάζεται ηλιοφάνεια. 

Στην περίπτωση που επιλέξετε να αγοράσετε τους σπόρους θα πρέπει να τους βάλετε στο ψυγείο για 4 βδομάδες γιατί μόνο έτσι θα βλαστήσουν όταν θα φυτευτούν. Μόλις ολοκληρωθούν οι 4 βδομάδες φυτέψτε τους σε μικρά πλαστικά ποτηράκια, αφού πρώτα αποψυχθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι φράουλες προτιμούν το αραιό χώμα οπότε χρησιμοποιείστε κομπόστ ή ειδικό μίγμα για σπορόφυτα ή και τα δύο. Για 6 με 8 ώρες την ημέρα θα πρέπει οι σπόροι να είναι στον ήλιο. ΄Οταν βλαστήσουν και έχετε έτοιμα τα σπορόφυτα τότε θα έχει φτάσει η ώρα να τα μεταφυτέψετε. 

Προμηθευτείτε ζαρντινιέρες ενός τουλάχιστον μέτρου γεμίστε τες με αφράτο χώμα και φυτέψτε τους σπόρους ανά 20 εκατοστά. Τον πρώτο καιρό δεν πρέπει να υπερβάλλετε στο πότισμα γιατί  το συγκεκριμένο φυτό έχει μικρό ριζικό σύστημα.

Η φράουλα είναι φυτό που κρεμάει οπότε καλό θα ήταν η ζαρντινιέρα που θα διαλέξετε να είναι αρκετά ψηλή.

Αν φυτέψετε τις φράουλες Σεπτέμβριο θα έχετε καρπούς την άνοιξη. Αν πάλι επιλέξετε να τις φυτέψετε άνοιξη τότε δεν θα έχετε πολύ πλούσια παραγωγή τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο.  Το πότισμα για τις φραουλιές είναι σημαντικό να γίνεται συχνά έτσι ώστε το χώμα τους να παραμένει υγρό.