Βάλτε λίγο πάθος στη ζωή σας

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Αν η κηπουρική έχει γίνει το νέο σας πάθος και θέλετε να ξεφύγετε λίγο από τα τετριμμένα, έφτασε η ώρα να καλλιεργήσετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας ένα φυτό που κυριολεκτικά θα ομορφύνει τη ζωή σας.

Τα φρούτα του πάθους είναι εξωτικά φυτά, που έχουν πανέμορφα λευκά άνθη με εντυπωσιακό μωβ στο κέντρο. Η ρολογιά ή πασιφλόρα, το φυτό επάνω στο οποίο παράγονται τα φρούτα του δάσους αναπτύσσεται σε εξωτερικό χώρο αρκεί να τη βάλετε σε μια θέση ηλιόλουστη. Τα φρούτα του πάθους μπορούν να καλλιεργηθούν, είτε στον κήπο σας, είτε σε μια μεγάλη γλάστρα με διάμετρο μεγαλύτερη από 35 εκατοστά στο μπαλκόνι σας, υπό την προϋπόθεση πως θα λιπαίνονται και θα ποτίζονται τακτικά.

Επειδή είναι αναρριχητικά φυτά μην εκπλαγείτε εάν τα δείτε να φτάνουν σε μεγάλο ύψος και μήκος γιαυτό και θα πρέπει να έχετε προβλέψει το που θα τα στηρίξετε.

Η πιο κοινή ποικιλία είναι η Rubygold που έχει κόκκινη επιδερμίδα και δροσιστική κίτρινη σάρκα.

Η καλύτερη εποχή για να τα φυτέψετε είναι η άνοιξη και για συγκομιδή το φθινόπωρο. Κάθε έξι περίπου χρόνια τα συγκεκριμένα φυτά θέλουν αντικατάσταση.

Τα φρούτα του πάθους ακόμα και αν δεν καρποφορήσουν αξίζει τον κόπο να τα συμπεριλάβετε στον κήπο σας, γιατί έχει τέτοια ομορφιά το φύλλωμά τους που θα αλλάξει όλη την όψη της βεράντας ή του κήπου σας.

Να θυμάστε ότι είναι δύσκολο φυτό και μπορεί να πετύχει το πείραμά σας αλλά όταν υπάρχει πάθος αξίζει πάντα μια προσπάθεια.