Μένω σπίτι και αποθηκεύω τα χειμωνιάτικα

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάμε να μαζεύουμε τα πολύ ζεστά ρούχα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων τα χοντρά μπουφάν, τα μάλλινα πουλόβερ και τις ζεστές ζακέτες, δε θα τα χρειαστούμε άλλο. 

Επιλέξτε ένα απόγευμα μέσα στην εβδομάδα που δεν έχετε προγραμματίσει κάποια άλλη δουλειά και οργανώστε την επιχείρηση: αποθήκευση χειμωνιάτικων ρούχων.

Καταρχήν θα πρέπει πριν τα αποθηκεύσετε να τα πλύνετε και να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει καλά. Έτσι θα είναι φρέσκα και ευωδιαστά όταν θα τα ξεπακετάρετε τον Οκτώβρη.

Αποθηκεύστε τα χοντρά μπουφάν όλης της οικογένειας σε ειδικές σακούλες που αφαιρείται ο αέρας και έτσι ο όγκος τους μειώνεται κατά πολύ.

Επίσης, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ ειδικά προϊόντα κατά των σκόρων για να είσαστε σίγουροι ότι δε θα υπάρξει κάποιος απρόσμενος επισκέπτης  στα ρούχα σας.

Διπλώστε καλά τα μάλλινα πουλόβερ και τοποθετήστε αρωματικά φακελάκια ανάμεσά τους για να μυρίζουν όμορφα. Βάλτε επίσης λεβάντα και καμφορά για να τα προστατεύσετε από το σκόρο. Αν κάποιο από τα πουλόβερ είναι η «κασμιρένια» αδυναμία σας τοποθετήστε το μέσα σε μαξιλαροθήκη για μεγαλύτερη προστασία. 

Σε περίπτωση που δεν έχετε αγοράσει ειδικές σακούλες αποθήκευσης, χρησιμοποιήστε παλιές βαλίτσες.

Θυμηθείτε να γράψετε έξω από κάθε σακούλα, κουτί ή βαλίτσα τι έχει μέσα. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη όταν θα ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε κάποιο ρούχο από τα αποθηκευμένα.

Εάν έχετε μακριά παλτό προτιμήστε να έχει το καθένα τη δική του κρεμάστρα και «φορέστε» τους νάυλον θήκες που τα προστατεύουν από πάνω μέχρι κάτω. Μην ξεχάσετε να κρεμάσετε στην κάθε κρεμάστρα και ένα προϊόν  κατά του σκόρου.

Σε ένα μικρότερο κουτί  τακτοποιήστε σκουφιά, κασκόλ και γάντια. Διπλώστε τα σωστά για να μην τα βρείτε ταλαιπωρημένα το ερχόμενο φθινόπωρο  και θυμηθείτε να κολλήσετε απ΄έξω την ανάλογη ετικέτα με την περιγραφή των ρούχων.