Άλλαξε χρώματα, άλλαξε διάθεση

Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση μας κρατάει πλέον στο σπίτι μας τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Από την Κατερίνα Μαραγγού

Ωστόσο για να γίνουμε σπιτόγατοι χωρίς γκρίνια θα πρέπει να δημιουργήσουμε στον εαυτό μας κάποια κίνητρα…. και γιατί όχι να πειστούμε ότι περνάμε και σπίτι μας καλά…Για να γίνουν όλα αυτά όμως θα πρέπει να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας...και μάλιστα κυριολεκτικά.

Ανανέωση τώρα

Για να νιώσετε καλύτερα μέσα στο σπίτι σας καλό θα ήταν να προβείτε σε κάποιες αλλαγές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα σας κάνουν να νιώσετε την ικανοποίηση της δημιουργικότητας.

Ένας έξυπνος και σχετικά οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε από τη μια στιγμή στην άλλη το ύφος του σπιτιού σας...και από βαρετό να το κάνετε ενδιαφέρον είναι να του αλλάξετε τα χρώματα.

Αγοράστε λοιπόν οικονομικές βαφές και ξεκινήστε τη διαδικασία που θα σας φέρει την άνοιξη και το καλοκαίρι στο σπίτι σας. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει η ψυχολογία σας και πιστέψτε με, με το χρώμα που θα επιλέξετε για τον τοίχο σας θα το καταφέρετε. Όσο για τη διαδικασία που δεν την έχετε ξανακάνει είναι πολύ απλή και θα γίνει διασκεδαστική αν τη μοιραστείτε με καλούς σας φίλους.

Το σωστό χρώμα για το κάθε δωμάτιο

Για τον καθένα από εμάς είναι υποκειμενικό το τι πραγματικά είναι ωραίο και τι όχι, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που καθιστούν ορισμένα χρώματα απαγορευτικά για τους τοίχους του σπιτιού μας.

-Το λευκό που θεωρείται μια ασφαλής επιλογή είναι λίγο βαρετό για την εποχή, οπότε θα έλεγα να το αφήσετε στην άκρη. Στη μοναδική περίπτωση που θα αποκτούσε ένας λευκός τοίχος ενδιαφέρον, θα ήταν εάν είχατε πρόθεση να τον διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα τοίχου σε έντονα χρώματα.

-Το κίτρινο που είναι το απόλυτα γήινο χρώμα συνδέεται με την πνευματικότητα και γενικά δημιουργεί καλή διάθεση αρκεί να μην είναι κουραστικά έντονο. Καλό είναι να το επιλέξετε για το δωμάτιο του σπιτιού σας στο οποίο εργάζεστε ή μελετάτε.

-Για την κρεβατοκάμαρα σας διαλέξτε ανοιχτά χρώματα που θα σας ξεκουράζουν. Επιλέξτε αποχρώσεις του γαλάζιου ή του πράσινου και θα εξασφαλίσετε σίγουρα την προσωπική σας γαλήνη.

-Το κόκκινο θα σας δημιουργήσει έντονα πάθη αλλά και επιθετικότητα, οπότε δεν ενδείκνυται για τους τοίχους του σπιτιού σας.

-Το πορτοκαλί είναι ιδανικό για την κουζίνα μας μόνο όμως στην περίπτωση που υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά. Είναι ένα χρώμα που ανοίγει την όρεξη και βοηθάει τις μαμάδες να ταΐσουν τα παιδιά τους γρήγορα και εύκολα. Προσοχή όμως γιατί θα ανοίξει και η δική σας όρεξη και αν διαθέτετε ήδη παραπανίσια κιλά καλό θα ήταν να τρώτε στο σαλόνι!